Barion Pixel Dr. Philipp Schott – Egy kisállatrendelő hétköznapjai című könyvét ajánljuk – Coloré

Dr. Philipp Schott – Egy kisállatrendelő hétköznapjai című könyvét ajánljuk

2022. 02. 10.

„Mint már említettem, az állatorvosi szakma alapvetően az állatokról szól, de az emberek jóval nagyobb szerepet kapnak, mint gondolnák. A világ tele van érdekes emberekkel, de úgy tűnik, a legérdekesebbek azok, akik állatokat tartanak.” Ez az egyik kedvenc idézetünk dr. Philipp Schott-tól, mert lényegében tökéletesen összefoglalja az Egy kisállatrendelő hétköznapjai című könyv mondanivalóját.

És hogy miről is szól a könyv? Adott egy kanadai állatorvos, aki néhol humorral, néha öniróniával, de mindig őszinteséggel átitatott történeteket oszt meg olvasóival, lényegében egy napló formájában. Dr. Schott három évtizedes praxisa során már mindent látott, ezen tapasztalatait osztja meg például arról, hogy hogyan adjunk be tablettát cicánknak, milyen zárral szereljük fel hűtőnket, hogy ne a kutyánál landoljon a sült csirke, vagy mi a teendő akkor, ha az egyik halunk félig lenyelte társát.

Egy Kisallatrendelo Hetkoznapjai
Szerintünk az Egy kisállatrendelő hétköznapjai egy szuper könyv (Fotó: Shutterstock/Puzzlepix)

Ám ami még jobb, hogy az Egy kisállatrendelő hétköznapjaiban elmesélt történetek legalább annyira rólunk, emberekről is szólnak, mint kedvenceinkről. A szerző az évek során felismerte, hogy állatorvosként a gazdikkal is foglalkoznia kell, akikről szintén számtalan érdekességet megoszt a könyvében. Az biztos, hogy műve senkit sem hagy hidegen.

Borítókép forrása: Coloré