Barion Pixel Darcey Bell: Egy kis szívesség – Coloré

Darcey Bell: Egy kis szívesség

2021. 10. 05.

Egy csavaros pszichothriller, tele rejtélyekkel, amelyben egyik szereplő sem igazán szerethető: nem tudunk együttérezni velük, mégis magával ragad a történetük.

Néha nem is gondolnánk, hogy egy kis szívesség mekkora befolyással lehet az életünkre. Nem volt ezzel másképp Stephanie sem, amikor az általa nagyra tartott Emily megkérte, hogy hozza el a fiát tanítás után az iskolából.

Emilynek olyan élete van, amelyet sok nő irigyel: ő a tökéletes anya, aki káprázatos karriert futott be egy híres manhattani divatcégnél. Stephanie, a fiát egyedül nevelő anyuka – aki blogjában keres kapcsolatokat és megerősítést ­– boldogan igent mond a kérésre, abban a reményben, hogy így Emily lesz az új, bizalmas barátnője. Ez után azonban Emily váratlanul és nyomtalanul eltűnik, figyelmeztetés nélkül magára hagyva a fiát és a férjét.

Egy Kis Szivesseg
Forrás: Libri

Stephanie sejti, hogy valami szörnyűség történt; képtelen távol tartani magát a gyászoló családtól és hamarosan viszonyba keveredik Seannal, Emily jóképű férjével. Ugyanakkor nem tudja figyelmen kívül hagyni a nyugtalanító érzést, hogy a férfi nem őszinte Emily eltűnésével kapcsolatban.

Bár a történetből nem hiányoznak a csavarok, azért az igazságra vonatkozó információmorzsák már a sztori elejétől el vannak hintve a könyvben, és a szemfüles olvasók már egészen korán látni kezdik az összefüggéseket.

Mindegyik karakterrel hibázik valami, egyikük sem szerethető, és éppen emiatt nem igazán tudunk velük együttérezni, a történet mégis annyira érdekes, hogy magukkal ragadnak az események.

A könyvből film is készült, s akik a mozi és könyv változatot is ismerik, esküsznek arra, hogy ez esetben az adaptáció kivételesen jobban sikerült, mint maga az eredeti mű.