Barion Pixel Celeste Barber, a trollkodó influenszer – Coloré

Celeste Barber, a trollkodó influenszer

2021. 07. 07.

Újragondolta az influenszerek, celebek, modellek fotóit, és az (ön)iróniával rekonstruált képekkel, szelfikkel, videókkal letarolta az internetet. Celeste Barber ma már jelenség.

Ha Celeste Barber neve nem is cseng ismerősen, a videóival, fotóival biztosan találkoztál már a közösségi médiában: ő az az ausztrál humorista, aki néhány éve úgy döntött, nem nézi tétlenül a közösségi média hamis csillogását, inkább megmutatja, hogy néznének ki a celebek, modellek népszerű, sokezer lájkot begyűjtő fotói, ha azokon hétköznapi emberek, átlagos helyszíneken szerepelnének, photoshop és mindenféle filterek nélkül.

Celeste Barber
Kép forrása: Instagram/@celestebarber

Az újragondolt, vicces alkotások akkora népszerűségnek örvendtek a közönség körében, hogy az anti-Insta Celeste akarva-akaratlanul influenszerré avanzsált: ma Facebookon közel 3,2, míg Instagramon 8,1 milliós követőtáborral büszkélkedhet.

Úgy tűnik, sose fogy ki az ötletekből: 2015 óta legalább heti rendszerességgel posztol, legutóbbi videóját, amelyben Demi Moore egyik jól ismert filmjelenetét parodizálja, egy hét alatt közel 3,3 millióan látták.

https://www.instagram.com/p/CQs6uK_jr2T/

A merész komika ki is használja ismertségét, mégpedig jó célokra: tavaly év elején gyűjtést indított a Facebookon, és nem kevesebb, mint 50 millió dollárnyi adományt sikerült összegyűjtenie a New South Wales Rural Fire Service számára, amely az ausztrál bozóttüzek megfékezésén dolgozott gőzerővel. Ezzel egyébként rekordernek számít, hiszen ekkora összeget korábban senki nem tudott összekalapozni a Facebookon.

Tevékenységét, humorát és befolyását látva, mindenki döntse el maga, hogy a celebekkel vagy inkább Celeste Barberrel tud jobban azonosulni…