Barion Pixel Budapesten lép fel a Two Steps from Hell – Coloré

Budapesten lép fel a Two Steps from Hell

2023. 09. 24.

A Papp László Budapest Sportarénában lép fel szimfonikus zenék modernizálásának királya, a Two Steps from Hell formáció.

Two Steps from Hell, Thomas Bergersen & Nick Phoenix az Arénában

Szeptember 27-én 20:00 órától a Papp László Budapest Sportarénában lesznek hallhatóak Thomas Bergersen és Nick Phoenix kiváló egyedi kompozíciói. A világhírű zeneszerzők együttműködése által indult el a Two Steps from Hell formáció, amely többek közt olyan filmek előzeteseinek (trailer) zenéit is jegyzi, mint a Harry Potter, A Karib-tenger kalózai vagy Star Trek. Magyarországon először láthatják őket a zenekedvelők, ugyanis most lépnek fel először Budapesten.

Egyedülálló zenekaruk és kórusuk mellett a dalokat maguk a világhírű alkotók kísérik: Thomas Bergersen és Nick Phoenix zeneszerzők, akik zongorán, hegedűn illetve ütőhangszereken színesítik a showt.

Szeretjük a spontán dolgokat. A magyar közönségnek üzenem: We Will Rock You

– üzente Nick Phoenix

Budapest egy hihetetlenül szép város, és már sokszor bejártam. Több hegedűt is vettem ott, és vannak barátaim is a városban. Nagy öröm lesz olyan történelmi és gyönyörű városban játszani, ahol annyi kultúra és annyi fantasztikus ember található

– mondta Thomas Bergens

Two Steps From Hell
Kép forrása: Dita-Vollmond

Two Steps from Hell

A Two Steps from Hellt Thomas Bergersen és Nick Phoenix alapította 2006-ban. Eredetileg filmtrailerekhez készítették a zenéiket. Azóta azonban a vállalatuk kiemelkedő sikereket ért el a zeneiparban.

Az alapítás célja az volt, hogy filmreklámokhoz készítsenek zenei demókat a licenszelés céljából. Zenéjük általában szimfonikus és kórus alapú, de modern elemekkel kiegészítve, és struktúrájuk hasonlít a pop dalokhoz. Zenéjüket gyakran „epikus zene” címkével illetik.

Ahogy a zenéjük népszerűvé vált, követőik sürgették őket, hogy legyenek megvásárolhatók. Így születtek meg az albumaik, például az Invincible (2010) és az Archangel (2011).

Az évtized közepére a hagyományos filmtrailerek iránti kereslet csökkent, és a duó egyre inkább albumokat kezdett készíteni, majd turnéra indultak, 2020-as évek kezdetén érkeztek meg először Európába.

Borítókép forrása: Frank-Embacher