Barion Pixel Beszélj hozzám! – egy klisék nélküli tökéletes Z-generációs horror – Coloré

Beszélj hozzám! – egy klisék nélküli tökéletes Z-generációs horror

2023. 08. 05.

A Beszélj hozzám! című horrorfilm pár hete már megy a mozikban, de sikere azóta sem lankad.

A Beszélj hozzám! már a trailere alapján is izgalmas és kifejezetten vérfagyasztó horrorfilmnek ígérkezett, arra azonban senki sem számított, hogy az elmúlt évek egyik legötletesebb és legjobbra sikerült horror alkotásává növi ki magát.

Beszélj hozzám!
Forrás: Budapest Film

A történet egy elátkozott, titokzatos kézről szól, amit megfogva és kimondva a megfelelő mondatokat: „Beszélj hozzám! Befogadlak!” – az illetőt megszállja egy démon. Egy fiatalokból álló közösség természetesen igazi TikTok trendet épít fel a Z-generációs buliszeánszaikon, ám ahogy az lenni szokott, a szórakozás gyorsan átcsap egy szörnyű életre-halálra szóló játékba, amiből nem látni a kiutat. A számos démon-megszállós horrorfilmekkel ellentétben, a Beszélj hozzám! zseniálisan építi film a cselekményszálait, sőt a mellékszálait is kifejti és ad nekik elképesztően csattanós magyarázatot. A végére pedig biztosan senki sem fog számítani.

Beszélj hozzám!
Forrás: Budapest Film

A Danny és Michael Philippou testvérpárosa által rendezett Beszélj hozzám! a maga másfél órájában annyira leköti a nézőt, hogy garantáltan elborzadva és megijesztve áll fel a moziszékéből. A filmben egyszerre van jelen a félelem, az elborzasztás, a misztikum és a nagy kérdés, amire még választ is kapunk: mi történik a halálunk után?

A Beszélj hozzám!-ban olyan fiatal tehetségeké volt a főszerep, mint Sophie Wilde, Zoe Terakes, Jett Gazley és Alexandra Jensen. De A Gyűrűk Urából ismert Miranda Otto is feltűnt az anya szerepében.

Borítókép forrása: Budapest Film