Az igazi Jack Reacher, aki mögül Tom Cruise csak félve tekint ki!

Február elején mutatták be a Reacher című sorozatot, mely csupán nevében hasonlít a Tom Cruise által megformált Jack Reacherre: izomkolosszus főszereplő, nyomozás és akció minden mennyiségben: ez a Reacher.

A Reachert 2022 februárjában mutatták be. A nyolcrészes sorozat alapját Lee Child regénye, az Elvarázsolt dollárok adta. A kötet 1997-ben jelent meg, melyet további huszonöt követett.

A bevezető évad kizárólag az első regényre koncentrál, és mivel az epizódok közel ötvenpercesek, bőven van lehetőség rá, hogy részletesen követni lehessen a könyvben leírtakat, ám meglepetések így is akadnak!

Az Amazon Prime Video gyártásában készült sorozat főszerepét Alan Ritchson kapta, aki nemcsak termetével hozza a regényben leírtakat, hanem színészi játékban is: csak akkor beszél, amikor szükség van rá, arcáról mégis mindent leolvashatunk.

Jack Reacher egy visszavonult katonai rendőr, aki a georgiai Margrave-be érkezik, hogy kedvenc énekese után kutasson, ám szándéka ellenére egy több halálos áldozatot követelő bűnügybe keveredik. Elsőként be kell bizonyítania ártatlanságát, majd ezt követően elfogadtatni a helyiekkel, hogy nem ejtették a fejére.

Reacher - sorozat
Ez a Reacher olyan, mint amilyet a könyvben olvastunk! / Kép forrása: Imdb

A sorozat rendkívül mozgalmas, és mivel csupán nyolc részből áll, nem is tart sokáig végignézni.

Tom Cruise két ízben játszotta el a figurát, 2012-ben és 2016-ban, és ugyan nem volt rá panasz, a regényben leírtak sokkal jobban illenek Alan Ritchsonra, így akik a könyveket részesítették előnyben biztosan nem fognak csalódni a sorozatban. Mi sem bizonyítja ezt jobban annál, hogy magának a szerzőnek, Lee Childnak is rögtön megtetszett Ritchson kiállása és karaktere.

Ugyan a további szereplők közül nem mindenki nyújt emlékezetes alakítást, ez nem okoz különösebb problémát, hiszen a Lee Child rajongók számára nem újdonság, hogy ritka esetben térnek vissza a figurák a további regényekben.

Annak, akinek tetszett, jó hír, hogy a siker miatt már be is rendelték a második évadot!

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Így épít a nemet mondás művészete – 3. rész