Barion Pixel Asteroid City: igazi sztárparádéval érkezik június közepén a mozikba Wes Anderson új filmje, ami minden, csak nem szokványos – Coloré

Asteroid City: igazi sztárparádéval érkezik június közepén a mozikba Wes Anderson új filmje, ami minden, csak nem szokványos

2023. 05. 27.

Borzasztóan szórakoztató, a legapróbb részletekig különleges, az 1950-es évekbe kalauzoló sci-fi, az Asteroid City, amely a címadó űrmániás sivatagi városban játszódik.

Felsorolni is nehéz Wes Anderson új munkájának főszereplőit, de a már megtekinthető előzetes alapján a legkisebb szerepeket is világsztárokra osztotta. Tom Hanks, Scarlett Johansson, Margot Robbie, Maya Hawk, Tilda Swinton, Steve Carell, Jason Schwartzman, Edward Norton, Adrien Brody, Liev Schreiber, Matt Dillon, Willem Dafoe és Jeff Goldblum is alakítanak egy-egy feledhetetlen karaktert.

A történet valamikor az 1950-es évek közepén játszódik az amerikai Asteroid City nevű sivatagi városban, amelyet azért neveztek el, mert 3000 évvel ezelőtt ez volt a meteorit leszállás helyszíne (az aszteroida valójában nem egészen pontos, mivel a meteorit egy kisbolygó). Jelenleg itt található az Egyesült Államok kormányának megfigyelőközpontja, de itt tartanak egy éves kongresszust is a legjobb középiskolai tudományos projektek tinédzser feltalálói tiszteletére. Ezek a produktumok már mulatságosan ijesztőek és fejlettek, mint például egy teljesen működő halálsugár.

Asteroid City
Forrás: IMDB

Ahogy a meghívott tanulók és szüleik a forró, száraz sivatagban, harsánykék égbolttal a hátuk mögött gyülekeznek a rendezvényre, megdöbbentő esemény történik. Legalábbis sokkal megdöbbentőbb, mint az időszakos atombomba-tesztek, amelyektől gombafelhők jelennek meg a horizonton. A köztársasági elnök elrendeli, hogy a városba és onnan senkit ne engedjenek be, szigorú zárlatot rendelnek el mindaddig, amíg el nem múlik a veszély, és ezeknek az egyenként is fura embereknek egy darabig együtt kell élniük.

Asteroid City
Forrás: IMDB

Az Asteroid City komplex eleganciája, vidámsága és részletgazdagsága igazán szemet gyönyörködtető, ahogy a klasszikus amerikai popkultúrát megidéző stílusa is. Minden új felvételnél körbefut a szemünk a képernyőn, megragadva az összes festői kis geget és díszítést. A filmet egyébként Spanyolországban forgatták. A teljesen abszurd és eszméletlenül látványos film a Cannes-i Filmfesztiválon mutatkozott be, a mozikba pedig június 15-tel érkezik.

Forrás: Variety
Borítókép forrása: IMDB