Barion Pixel “Mi volt meghatározóbb: a reneszánsz vagy a Single Ladies Beyoncé-tól?” – Zseniális áldokumentum-sorozat tarol a Netflixen – Coloré

“Mi volt meghatározóbb: a reneszánsz vagy a Single Ladies Beyoncé-tól?” – Zseniális áldokumentum-sorozat tarol a Netflixen

2023. 02. 18.

Philomena Cunk egy riporter, aki a világ legnagyobb koponyáit – és velük együtt a nézőket is – fárasztja oda nem illő kérdéseivel, miközben végigvezet minket a világtörténelem fontosabb állomásain. A tipikus angol humorral fűszerezett áldokumentum-sorozat január 31-e óta elérhető a magyar Netflixen és vétek kihagyni.

Miért ilyen alakúak a piramisok? Azért, hogy a hajléktalanok ne alhassanak rajtuk?” – kérdezi halálosan komoly arccal Diane Morgan karaktere a Cunk On Earth (magyarul Philomena Cunk szerint a világ) című áldokumentum-sorozatban egy történésztől. Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket szegez a műsor által felsorakoztatott szakértőknek a riporter Cunk, akit korábban már láthattunk a Cunk On Britain és a Weekly Wipe című műsorokban. A mostani sorozatban egészen az ősrobbanástól kezdi el vizsgálni a Föld történetét, és öt részen keresztül kínozza a nézőt és a megkérdezett történészeket, fizikusokat, régészeket és hasonlóan nagy koponyákat. Ők pedig legjobb tudásukhoz mérten igyekeznek válaszolni Cunknak, miközben szinte biztos, hogy ekkora marhaságokat még nem kérdeztek tőlük kamerák előtt. Állítólag a forgatás előtt szóltak nekik, hogy szatíra felvételeire kerül sor, de az arcukat elnézve én ebben korántsem vagyok biztos, mert inkább az őszinte döbbenet látszik rajtuk ahelyett, hogy jót derülnének a poénon. 

Az eredetileg a BBC-n futott Cunk on Earth-öt nemrég vette meg a Netflix, így már az egész világ jót derülhet Diane Morgan játékán, aki olyan megjegyzéseket tesz a kültéri felvételek forgatásán, mint például “nehéz elhinni, hogy épp a legelső város romjai között sétálok – mert nem is. Az Irakban van, mérföldekre innen és rohadt veszélyes” . Nem rest megkérdezni azt sem interjúalanyaitól, hogy Arisztotelész miért mondhatta, hogy “Táncolj úgy, mintha senki sem látna” vagy hogy nem-e volt probléma az első görög olimpiák nézőinek, hogy láthatták a meztelen sportolók segglyukát.

Borítókép forrása: Netflix