Barion Pixel A Vígszínház Partyjánál aligha van eseménydúsabb összejövetel – Coloré

A Vígszínház Partyjánál aligha van eseménydúsabb összejövetel

2022. 10. 20.

Mind emlékszünk még tinikorunk házibulijaira, amelyek után hetekig beszéltük, hogy ki szakított, csókolózott, hazudott, veszett össze mással, esetleg látogatta sűrűn a mosdót. A Vígszínház Party című darabja ugyan nem egy tinibuli, de bőven van benne annyi izgalom.

A Vígszínház Pesti Színház nevű játszóhelyén volt Sally Porter angol filmrendező és forgatókönyvíró darabjának premierje tavaly decemberben, mely a Party címet viselte. A darab egyébként eredetileg nem színpadra készült, hanem filmet forgattak belőle 2017-ben, mely nálunk A vendégek címen futott. Több európai színház után itthon 2021-ben Paczolay Béla rendező vitte színpadra Kovács Krisztina fordító munkáját a Pestiben, és örvendeztetett meg minket egy kaotikus komédiával.

Party2
Lukács Sándor, Hegyi Barbara, Telekes Péter, Igó Éva, Kovács Patrícia. Forrás: Vígszínház/Gordon Eszter

A színlap szerint „Janet, ambiciózus politikus, akinek az a leghőbb vágya, hogy talpra állítsa hazája egészségügyi rendszerét. Álma megvalósulása most végre elérhető közelségbe kerül, hiszen megválasztották a brit árnyékkormány miniszterévé, és férjével illetve a legközelebbi barátaival szeretné megünnepelni ezt a nagy győzelmet. Ezen a baráti összejövetelen azonban minden jelenlévőnek van valami szenzációs bejelentenivalója vagy éppen titka, amit jobb lenne, ha inkább magában tartana.

Janetet Hegyi Barbara, férjét Lukács Sándor alakítják szenzációsan, barátaikat pedig Kovács Patrícia és Telekes Péter, Igó Éva és Szilágyi Csenge valamint Brasch Bence játsszák el. Van, aki válik, más gyereket vár, van ideges üzletember és idegesítő jógi, és a társaság sokféleségénél fogva problémáik is azok. A partiba egymás után érkeznek, és ahogy gyűlik a tömeg, mindenki hozzáteszi a magáét az egyre növekvő káoszhoz – és szerencsére a legvégén a csattanó sem maradhat el.

Party1
Szilágyi Csenge, Igó Éva. Forrás: Vígszínház/Gordon Eszter

A díszlettervezők előtt le a kalappal, frappánsan ábrázolták a kis lakás három helyiségét és öt helyszínét egyetlen térben úgy, hogy az ember nem zavarodott össze, hogy most akkor ki hol is van? Az előadásnak egyetlen baja volt: túl rövid. Kíváncsi lettem volna még két felvonásra az őrületből.

Borítókép forrása: Vígszínház/Gordon Eszter
/szelavi/napijo/a-vigszinhaz-party-szindarab/