Barion Pixel Szorongósok, figyelem! A belső hang c. könyv segít félelmeink leküzdésében – Coloré

Szorongósok, figyelem! A belső hang c. könyv segít félelmeink leküzdésében

2022. 08. 20.

Ethan Kross könyvét, A belső hangot 2021 egyik legjobb könyvének választotta a The Washington Post, a CNN és a USA Today is – nem véletlenül.

A belső hang című kötet alcíme győzött meg igazából, a „Hogyan győzhetjük le negatív gondolatainkat” mondat miatt döntöttem úgy, hogy elolvasom. Ethan Kross amerikai kísérleti lélektannal foglalkozó pszichológus, idegtudós tavaly megjelent könyve saját élmény általi indíttatásból született, ugyanis amikor életveszélyesen megfenyegették egy levélben, eluralkodott napjain a szorongás és a félelem.

Belső hang
Forrás: A szerző

A belső hang – ismerd fel a negatív gondolatokat

Könyve azzal foglalkozik, ami valószínűleg sokunkat érint, de észre sem vesszük: mérgező, negatív gondolatok tömege tolong nap, mint nap az agyunkban, gyakran olyan gyorsan, hogy fel sem tűnik számunkra, és csak a szorongás marad. „Nem vagy elég jó„, „Már megint elrontottad„, „Mi van, ha valami baj történik?„, „Engem senki se kedvel igazán” – néha ki se mondjuk magunknak, csak azt vesszük észre, hogy órák óta rossz a kedvünk egy-egy átsuhanó gondolat miatt. Ne aggódj, simán a visszájára lehet fordítani ezeket a tendenciákat.

„Amikor magunkban beszélünk, gyakran útmutatásra vágyunk, ám önkritikát kapunk helyette. Ha nehéz kihívással nézünk szembe, a belső hang motiválhat bennünket.” – írja a Libri.hu ajánlója. Hiszen nemcsak a családtagjainkkal, kollégáinkkal, barátainkkal folytatott beszélgetések befolyásolják életünket, hanem a saját fejünkben lezajló párbeszédek is. Kross pontosan ezekkel foglalkozik szakmai életében és erről írta könyvét is. A belső hangban a szerző megmutatja, hogyan használhatjuk fel az címbeli jelenséget a szorongásunk leküzdésére, fizikai és mentális egészségünk javítására, valamint kapcsolataink elmélyítésére.