Barion Pixel 8 Netflix-sorozat, amit egy hétvége alatt ledarálhatsz – Coloré

8 Netflix-sorozat, amit egy hétvége alatt ledarálhatsz

2022. 03. 04.

Ezeket a Netflix-sorozatokat akár egy délelőtt alatt végignézheted.

Aki folyton hadilábon áll az idővel, általában inkább bele sem kezd egy-egy sorozatba, mivel pontosan tudják, hogy úgysem lesz elég idejük végignézni a történet kibontakozását. Ez hívta életre a minisorozat műfaját, amiből a Netflix kínálata sem szenved hiányt. Végeláthatatlan sorozatmaratonok helyett az alábbiakat néhány óra alatt ledarálhatod, az élmény azonban éppen olyan átütő lesz, mint a több évadon átívelő sztorik esetében. Popcorn a mikróba, és kezdődhet a binge watch!

Rövid Netflix-sorozatok

Az élet önmagammal (Living With Yourself)

A sorozat hossza: 3 óra 15 perc

Paul Rudd (A hangya), alias Miles, egy hétköznapi, meglehetősen balszerencsés fickó, aki örömmel beáll kísérleti alanynak egy laboratóriumba, ahol azt az ígéretet kapja, hogy feljavítják a DNS-ét, és jobb lesz, mint újkorában. Egy darabig minden szép és jó, aztán Miles egyszer csak rájön, hogy valami hiba csúszott a képbe, és valójában klónozták őt. De vajon hogyan érheti el, hogy ismét a régi önmaga legyen? (Azaz egy darab önmaga.) A nyolc részes minisorozatból kiderül.

Végtelen matrjoska (Russian Doll)

A sorozat hossza: 3 óra 28 perc

Nadia (Natasha Lyonne) éppen 36. születésnapját ünnepli, a lehető legfurább figurák, illetve nem kevés alkohol és kábítószer társaságában. Nadia a tökéletes példája a 21. századi modern nőnek: videojáték fejlesztőként egzisztenciálisan mindene megvan, a magánélete azonban kész csőd, így önsorsrontó viselkedésével teljesen kiszámíthatatlan és felelőtlen. Egy nap, amikor megpillantja több napja eltűnt macskáját, éppen fejvesztve rohan érte az úton, amikor hirtelen elcsapja egy autó….majd kezdődik minden elölről. A következő pillanatban a szülinapi buliján találja magát a fürdőben, saját tükörképével szemezve a mosdó felé akasztott tükörben: ki kell hát derítenie, mi a csudáért kell újra élnie mindig a szülinapját és milyen misztikus erő áll feltámadásának hátterében.

Űrhadosztály (Space Force)

A sorozat hossza: 4 óra 21 perc

Steve Carell (A hivatal, Angie Tribeca – A törvény nemében) és Greg Daniels (A hivatal, Városfejlesztésiosztály, Upload) szériája bepillantást enged a nézőknek az Űrhadosztály hétköznapjaiba, melynek vezetője a négycsillagos tábornok, Mark R. Nairdre (Steve Carell), aki cseppet sem lelkesedik az ötletért. Naird egy vérbeli háborús veterán, aki úgy érzi, képtelen egyszerre megbirkózni a Hold elfoglalására törekvő kínaiak, valamint felesége (Lisa Kudrow) és tinédzser lánya (Diana Silvers) szeszélyeivel. Arról nem beszélve, hogyan is találhatná meg az ember a munka és a magánélet közötti egyensúlyt, amikor válogatott idiótákkal és kritikusokkal van körülvéve?

Julie és a Fantomok (Julie and the Phantoms)

A sorozat hossza: 4 óra 34 perc

Julie (Madison Reyes) nagyszerűen zongorázik, édesanyja halála után azonban elveszíti motivációját, és úgy dönt, felhagy a zenéléssel. Aztán egy nap a semmiből az otthonukba teleportálódik egy háromtagú fiúbanda szelleme: ők a Fantomok, akiket a közönség csak zenélés közben láthat. A srácok ráveszik Juliet, hogy legyen az együttesük szólóénekese, és itt kezdődnek a bonyodalmak. Érdekesség, hogy a Netflix saját gyártású sorozatának producere az a Kenny Ortega, aki a High School Musical filmeket rendezte.

Bébicsőszök klubja

A sorozat hossza: 4 óra 24 perc

Egyszer mindannyian felnövünk, ám ami a legfontosabb: senkinek sem kell mindent egyedül végigcsinálnia. A Bébicsőszök klubja egy elbűvölő miniszéria: az azonos című sikerkörnyvek alapján készült alkotás Kristy Thomas (Sophie Grace), Mary-Anne Spier (Malia Baker), Claudia Kishi (Momona Tamada), Stacey McGill (Shay Rudolph) és Dawn Schafer (Xochitl Gomez) barátságát és kalandjait követi, miközben a lányok elindítják új vállalkozkásukat, valamint megbirkóznak a középiskola és a felnőtté válás kihívásaival.

A vezércsel (The Queen’s Gambit)

A sorozat hossza: 6 óra 33 perc

Oké, A vezércsel a maga hét epizódjával hosszabb , mint az eddigi sorozatok, viszont, ha egyszer elkezdjük, biztosan nem tudjuk abbahagyni. A széria Beth Harmon történetét meséli el, akinek egy férfiak uralta sportban, a sakkban kell bizonyítania rátermettségét, miközben drogfüggőségben szenved.

Dash és Lily

A sorozat hossza: 3 óra 22 perc

Attól, hogy nincs karácsony, még megnézhetünk egy tündéri karácsonyi történetet, két fiatalról, Dashről és Lilyről: Dash egy cinikus srác, nem igazán hisz a szerelemben, Lily pedig a merő ellentéte, menthetetlenül romantikus. Bár személyesen nem ismerik egymást, mégis titkos üzeneteket váltanak, és komoly próbatételek elé állítják a másikat egy piros füzeten keresztül…

Emily Párizsban (Emily in Paris)

A sorozat hossza: 4 óra 32 perc

Szerelem. Szépség. Szenvedély. És Emily – Néhány dolog, amelyet megtalálunk Párizsban. Azazhogy a Netflixen. A Szex és New York alkotójának sorozata, az Emily Párizsban 2020-as debütálása óta nézők millióinak szívét meghódította, ráadásul egy nap alatt végignézhető.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix