Barion Pixel Hajós András és Tilla lesznek a 6. Magyar Klipszemle műsorvezetői, de nemcsak miattuk garantált a fergeteges hangulat az Akváriumban – Coloré

Hajós András és Tilla lesznek a 6. Magyar Klipszemle műsorvezetői, de nemcsak miattuk garantált a fergeteges hangulat az Akváriumban

2022. 10. 13.

Október 13-án hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Klipszemle, amelynek idén az Akvárium Klub ad otthont Budapesten. A program célja a tehetséges alkotók támogatása és új tehetségek felfedezése, amelyből biztosan nem lesz hiány, hiszen a zsűrinek 144 alkotásból kell majd kiválasztania a legjobb zenei videókat. Az átadón biztosan nem fogunk unatkozni, hiszen az élvezetes klipek mellett a két házigazda, Hajós András és Till Attila is szavatolják az este kifogástalan hangulatát.

„Azt érzem, hogy sokkal jobb a mai, fiatal zenészeknek, mint nekünk volt, mert összeállt egy olyan kör, amihez ma egy fiatal zenész fordulhat, ha el akar indulni…” – fogalmazta meg gondolatait a 6. Magyar Klipszemle Díjátadójának egyik műsorvezetője, Hajós András a rendezvénnyel kapcsolatban. Való igaz, a Klipszemle óriási segítség az „elindulni vágyó” fiataloknak, hiszen a pályázat által olyan szakmai visszacsatolásokat kaphatnak, amelyre aligha tehetnének szert más körülmények között. 

6. Magyar Klipszemle, Hajós András, sajtótájékoztató
A 6. Magyar Klipszemlét idén az Akvárium Klubban tartják Till Attila és Hajós András (képünkön) vezetésével. Kép forrása: Nagy Marci

6. Magyar Klipszemle x Hajógyár – Garantált a minőség

Ezt az állítást támaszthatja alá a nívós zsűri is, hiszen a beérkezett 144 pályaművet Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője, Anger Zsolt színész-rendezőM. Deák Kristóf operatőr, Stámusz Dániel, a Hajógyár producere és kreatív igazgatója, Szombat Éva fotográfus, Varga Ferenc újságíró, Turai Barna digitális tartalomkészítő és Szentgyörgyi Bálint rendező-forgatókönyvíró bírálják majd el. 

„Összeszámoltam, hogy az elmúlt nyolc évben 45 darab klipet forgattam, tapasztalt vagyok azzal kapcsolatban, hogy miként zajlik egy klipforgatási folyamat. Nagyon örülök, hogy végre díjazva van az, hogy hány háttér embernek milyen mennyiségű munkája van abban, hogy egy klip összejöjjön ma Magyarországon” – nyilatkozta a megmérettetésről a zsűri egyik tagja, Lábas Viki.

A zsűrinek egyébként idén sem lesz könnyű dolga, hiszen 16 kategóriában – legjobb klip, rendezés, operatőri munka, koncepció, vágás, látvány, performansz, alakítás, sztori, ötlet, styling, animáció, image klip, sztiló, mood video, dili – kell majd díjazniuk a pályaműveket. 

A rendezvényen persze nemcsak az elkészült klipeket csodálhatjuk majd meg, hiszen olyan, a zenei műfajok széles spektrumán mozgó előadóknak is örülhetünk az Akváriumban, mint Kemény Zsófi és Agócs Marci, OIEE, a Slow VillageAKC Misi és a Ricsárdgír zenekar.

A koncertekkel párhuzamosan ugyanakkor szakmai programok is várják az érdeklődőket: többek között szó lesz arról, honnan lehet megszerezni az anyagi forrásokat egy videóklipre, emellett az is terítékre kerül, hogyan jut el a zene a közönséghez. A délután folyamán felbukkan az új generációs klipkészítők témája, egyúttal arról is szó lesz, hogyan érdemes továbblépni a filmek és reklámok világába. Ezt követően elszabadulhat a jó értelemben vett pokol, hiszen az esemény a Hajógyár első szülinapi bulijával folytatódik majd, ahol a Hunderd Sins és kollektívája, valamint a Wavy adja majd meg az éjszaka igazi felütését. 

6. Magyar Klipszemle, Hajós András, sajtótájékoztató
A 6. Magyar Klipszemle egyik műsorvezetője, Hajós András és a zsűri tagjai a sajtótájékoztatón. Kép forrása: Nagy Marci

A földrajzi távolság sem kell, hogy elszomorítsa azokat, akik esetleg nem tudnak jelen lenni az eseményen, hiszen szeptember 21-től kezdve négy héten át olyan szakmai podcast beszélgetéseket fogyaszthatunk a Hajógyár Youtube-csatornáján, amikben a korábbi Klipszemlék emlékezetes backstage sztorijait és klipgyártással kapcsolatos kulisszatitkokat tesznek közzé az alkotók. 

A Hajógyár x 06. Magyar Klipszemle október 13-i rendezvényéről annak Facebook eseményénél, vagy a Klipszemle weboldalán szerezhetünk bővebb információkat.

Borítókép forrása: Nagy Marci