Barion Pixel 3 magyar nyelvű podcast azoknak, akiket érdekel a pszichológia – Coloré

3 magyar nyelvű podcast azoknak, akiket érdekel a pszichológia

2022. 07. 15.

A 2020-as év a podcastok és podcast-gyártók éve lett, a formátum sikere azóta is töretlen. Mai Napijónkban három olyan pszichológiai témájú, magyar nyelvű podcastot sorakoztatunk fel, melyet meleg szívvel ajánlunk bárkinek.

Pszichoforyou – Lélekerősítő

Talán a legismertebb hazai, pszichológiával foglalkozó oldal a több, mint hat éve működő, egyre népszerűbb Pszichoforyou. A magazin „egy hely, ami nem csak a pszichológiáról szól, nem csak pszichológusoknak. Sőt. Jellemzően olyan embereknek szól, akik érdeklődnek a pszichológia tudománya iránt, vagy éppen szeretnének kicsit többet megtudni róla. Azoknak, akik mernek bátran kérdezni, de azokhoz is, akik inkább csak olvasnának róla.” Herendi Kata pszichológus és Szabó Eszter Judit újságíró vezetik a szerkesztőséget, hozzájuk kapcsolódik a Lélekerősítő podcast is, melyben önazonosságról, lelki sebekről, intimitásról, konfliktusokról, veszteségekről, és minden olyanról beszélgetnek, ami a ma emberét érintheti, érdekelheti.

Podcast,app,in,a,mobile,phone,at,the,office.
Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

Epres Panni – Lelked rajta!

Epres Panni modellként került be a köztudatba, emellett sikeres üzletasszony és édesanya is. Lelked rajta! címet viselő, tavasszal indult podcastját az alábbi szavakkal jellemzi: „Tudatosság, őszinteség és sok beszélgetés. Epres Panni műsora a testi és lelki jóllétről.” Eddig kilenc rész jelent meg a műsorból, Panni mindegyik epizódban egy-egy önismereti, pszichológiai témájú könyv szerzőjével beszélget – volt már szó öröklődő viselkedésmintákról, nevelési kérdésekről, az autizmus spektrumzavarról, a nárcisztikus emberekről és még korántsincs vége.

Feldmár András – Heti Agymosó

Kicsit kilóg a listából a harmadikként említett Heti Agymosó, ugyanis egy már nem frissülő podcastról van szó, de ez nem azt jelenti, hogy érvényüket vesztenék az ott hallottak, sőt! A pszichoterapeuta és Ács Dániel beszélgetős műsora száz részből áll, így aztán bőven van miből válogatni a téma iránt érdeklődőknek. Ez a bőséges lista az élet minden területét érintette, a szexualitástól kezdve a koronavírus miatti összezártságon, a lelkitársak keresésén át egészen a kötődésig és a traumák feldolgozásáig.