Mackófarsang az Állatkertben

2022. január 29-én 9:00 és január 30. 16:00 között izgalmas programmal várja a Fővárosi Állat- és Növénykert a 14 éven aluli gyermekeket és szüleiket.

Gigapan: nézegess több milliárd pixeles képeket!

Annak idején ámulva néztük, milyen hihetetlenül éles, nagy felbontású képeket küld a Marsról a Spirit és az Opportunity marsjáró. A technológiát kifejlesztő csapat másik vállalkozása a gigapan.com nevű weboldal, ahová több milliárd (!) gigapixeles panorámaképeket töltenek fel – lehet, hogy a te szülővárosodról is.

Évmilliókat átívelő tematikus túra Ipolytarnócon

Izgalmas családbarát programot ajánl a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál. A különleges túra egy 17 millió évvel ezelőtti szupervulkáni kitörés által eltemetett Ősvilági Pompeji szentélyébe vezet, és számos látnivalóval kecsegtet.

Online nyílt nap a Semmelweis Egyetemen

Hasznos segítség pályaválasztás előtt álló diákoknak: január 27-i online nyílt napján csaknem száz előadással várja a jövendő diákokat a Semmelweis Egyetem, ahol hat karon négy nyelven folynak orvos- és egészségtudományi képzések.

Ahol semmi sem az, aminek látszik: az Illúziók Múzeuma

Tudjuk, hogy érzékszerveink nem tökéletesek, és könnyű őket becsapni. Az viszont elég megrázó, amikor ez olyan profi módon teszik, mint a budapesti Illúziók Múzeumában.