Barion Pixel A Wednesday sorozat háza táján ruhacsere zajlik – Coloré

A Wednesday sorozat háza táján ruhacsere zajlik

2023. 10. 05.

Colleen Atwood négyszeres Oscar-díjas jelmeztervezőre olyan feladatot osztottak, hogy a mai kor világába hozza az Addams család ruhatárát. Wednesday és a többiek ruhái is megújulnak.

Tim Burton legújabb sorozatán, a Wednesday 2. évadján dolgoznak és a jelmeztervezőre az a feladat vár, hogy a mai kornak megfelelő ruhákat kapjanak a szereplők úgy, hogy egyediségüket és karakterüket ne veszítsék el.

Wednesday jellegzetesség marad, ruha cserél

A forgatókönyv elolvasása után Jenna Ortegával (Wednesday) és Emma Myersszel (Enid Sinclair) kezdte meg a munkát. Az Addams lány színe a fekete-fehér, míg Enid szereti a színes darabokat. A két karakter ruháját úgy kellett megalkotni, hogy az ne váljon a másik rovására, ne váljon Enid Wednesday karikatúrájává.

Az iskola tanulóinak egyenruhája fekete és lila csíkos, de Jenna Ortegáé fekete-szürke. Ez viszont nagy nehézséget okot a kamerák előtt, mert villogó hatást keltenek a csíkok. Taktikához kellett fordulnia, ezért a csíkok közé redőket kellett hajtogatni, hogy a színek érvényesüljenek mozgás közben, de a villódzás ne. Fáradtságos és aprólékos munka volt. Viktoriánus fekte harisnyát, cipőt kapott, hogy a karakterének súlyt adjon.  

Wednesday
A jellegzetességek megmaradnak, mégis újdonságra számíthatunk / Kép forrása: Albert L. Ortega / Contributor / Getty Images

A Nevermore bentlakásos iskola csíkos egyenruháját is úgy akarta megalkotni, hogy a tanulók személyisége érvényesüljön a kötelező viseletben.

A Morticia Addams-et megformáló Cathrin Zeta-Jones is fekete ruhát kapott. Naná! Azt azonban nem tudni, hogy mit álmodott meg neki a jelmeztervező, mert titokban tartotta. Annyit azonban elárult, hogy változatosabb ruhákban láthatja majd a közönség.

Pontosan nem tudni, hogy mikor láthatjuk a sikeres Netflix sorozat 2. évadját, de már kíváncsian várjuk a történet alakulását és az új ruhákat is.

Nyitókép forrása: Phillip Faraone / Stringer / Getty Images