Barion Pixel Vitray Tamás megnevezte, hogy kit tart a magyar szellemi vetélkedők legjobb műsorvezetőjének – Coloré

Vitray Tamás megnevezte, hogy kit tart a magyar szellemi vetélkedők legjobb műsorvezetőjének

2024. 04. 23.

Vitray Tamás tévés legenda, de így igencsak nagy dicséret az ő szájából, ha valakit a legjobbnak tart a szellemi vetélkedők vezetésében. Szomorú azonban, hogy akit megnevezett, már nincs az élők sorában.

Vitray Tamás az egyik legnagyobb tévés legenda. Sportriporterként maradandót alkotott, de különböző beszélgetős műsoraiban használt technikáit is tanítják a riporterek újabb generációinak. Vitray Tamás dicsérete mindenképpen komolyan vehető, és most megnevezte azt, akit a legjobb műsorvezetőnek tart, ha szellemi játékokról van szó.

Az egykori tévés – és ma már Youtuber – Vágó Istvánt nevezte meg, mint a legjobb műsorvezetőt a vetélkedők műfajában.

Vágó Pista kimagasló specialistaként uralta a műfajt, e tekintetben csak növekedett az elismertsége a nézők szemében. (…) Nincs ugyan hiteles összehasonlítási lehetőség, de – ami engem illet – mondhatom, nála a szellemi játékok vezetésére alkalmasabb, rátermettebb kollégát sem itthon, sem külföldön nem láttam.

Vitray Tamás szerint Vágó István a valaha volt legjobb műsorvezető, ami a szellemi játékokat illeti / Kép forrása: RTL
Vitray Tamás szerint Vágó István a valaha volt legjobb műsorvezető, ami a szellemi játékokat illeti / Kép forrása: RTL

Nem csak Vitray Tamás méltatta

Vágó István 2024. február 14-én töltené be hetvenötödik életévét. Hirtelen halála mindenkit megrázott, nemcsak a nézőket, hanem a kollégáit is. Farkasházy Tivadar számára az egyik legkedvesebb emléke az, amikor a Legyen ön is milliomos! című műsorban játszhatott Heti Hetes-béli társaival.

A kvízműsorok professzora, világbajnoka volt, ő még a tudást képviselte, amire sajnos egyre kevesebb igény van.

A jelenetben Gálvölgyi János kapott egy futballt érintő kérdést, és Vágó István javaslatára felhívja Farkasházy Tivadart, aki a többi játékos között van. A focirajongó újságíró kisujjából rázta ki a választ, mégis addig húzta kollégáját, hogy csupán az utolsó pár másodpercben árulta el neki.

Az évforduló kapcsán a Blikknek Gálvölgyi János is megszólalt Vágó Istvánról.

Nagy tudású ember volt, ugyanakkor nem könnyű természet. Aki közelről ismerte, tudja, hogy érzékeny és hiú volt. Én azonban büszkén mondhatom, hogy a róla készült paródiámat nevetve fogadta, és soha nem tett szemrehányást miatta.

Nyitókép forrása: Youtube / Friderikusz Podcast