Barion Pixel Nagy a sürgés-forgás a Star Wars-filmek háza táján – Coloré

Nagy a sürgés-forgás a Star Wars-filmek háza táján

2024. 01. 04.

A Star Wars visszatér, méghozzá egy új rendező által. Sharmeen Obaid-Chinoy lesz az, akinek 2026-ban köszönhetjük majd az új filmet.

Daisy Ridley újra visszatér Rey szerepében. A Star Wars: Az ébredő erő, Az utolsó Jedik és a Skywalker kora filmekben ismerhettük meg színészi tehetségét.

Dupla ritkaság a Star Wars-történelemben

Sharmeen Obaid-Chinoy rendezése több szempontból is különlegesnek mondható a film történetében. Ő az első nő, akik a rendezők között szerepel, ugyanakkor ő az első színes bőrű is, aki a rendezői széket elfoglalja. Őt megelőzték már olyan fehér férfiak, mint George Lucas,  Irvin Kershner, Richard Marquand, J.J. Abrams, Rian Johnson.

Sharmeen Obaid-Chinoy pakisztáni születésű, de egyetemi végzettségét már az Egyesült Államokban szerezte meg. Ennek ellenére Pakisztánban dolgozik, mint újságíró, aktivista és filmrendező. Birtokában van két Oscar-díj, amelyeket a Saving Face és A Girl in the River: The Price of Forgiveness alkotásaiért kapott rövid dokumentfilm kategóriában.

Nagyon izgatott vagyok a projekttől, mert úgy érzem, hogy amit most létrehozunk, az valami nagyon különleges. Most 2024-ben járunk, és itt az ideje, hogy előálljunk egy nővel, aki megformálja a történetet egy messzi-messzi galaxisban.

Star Wars
Daisy Ridley, Kathleen Kennedy és Sharmeen Obaid-Chinoy / Kép forrása: Jeff Spicer / Stringer / Getty Images

Amit tudni lehet

A Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy annyit elárult, hogy az új filmben Rey egy új Jedi rendet épít majd fel annak a könyvnek alapján, amit Luke-nak ígért.

A film Rey-je, azaz Daisy Ridley így nyilatkozott:

Nagyon izgatott vagyok. A történet nagyon klassz… Nem az, amire számítottam, de nagyon izgatott vagyok.

A színésznő nagyon boldog volt, amikor felkérték, hogy Reyként térjen vissza a franchise-hoz.

Még két film van készülőben

A Lukasfilm másik két Star Wars filmen is dolgozik. Az egyik egy eredettörténet az Erőről James Magold rendezésében készül, a másikon pedig Dave Filoni dolgozik, amelyben a televíziós sorozatok történetét zárja le.

Nyitókép forrása: Dan MacMedan / Contributor / Getty Images