Barion Pixel Jön a Twilight-tévésorozat! Ezt tudni az új Alkonyatról – Coloré

Jön a Twilight-tévésorozat! Ezt tudni az új Alkonyatról

2023. 04. 20.

A Twilight-sikertörténet szerzőjének, és a filmek gyártóinak közreműködésével éledhet újjá a romantikus vámpírsztori.

A Harry Potter mellett a késő-2000-es évek másik sztárja, az Alkonyat (Twilight) is újraéled. Több mint egy évtizeddel az utolsó film megjelenése után a Twilight most tévésorozat formájában térhet vissza, az azonos című könyveket szerző Stephenie Meyer közreműködésével.

Bár a projektről még nem derültek ki részletek – nem tudni például, hogy remake-ről vagy spin-offról lesz-e szó –, az már biztos, hogy a Lionsgate Television fogja gyártani, és hogy Sinead Daly, a Hazudj! (Tell me Lies) című sorozat, a Walking Dead és a The Get Down forgatókönyvírója is részt vesz a munkában. Producerként csatlakozik Wyck Godfrey, a korábbi filmek gyártásvezetője, és a Lionsgate Motion Picture Group egykori társelnöke, Erik Feig, aki a Summit Entertainmentnél töltött hivatali ideje alatt megvásárolta a Twilight könyvsorozat jogait, továbbá a filmek terjesztésében is részt vett.

A kevés információ ellenére már most pedzegeti a hollywoodi sajtó, hogy a sorozatnak jó esélye van a sikerre, hiszen az azonos című filmek is több mint 3,4 milliárd dolláros bevételt termeltek, a törénet az egyetemes popkultúra részévé vált, és az egykori Twilight-fanok rajongása is a mai napig kitart. (És ne felejtsük el: A szürke ötven árnyalata is egy Twilight fan fiction történetből is született.)

Forrás: The Hollywood Reporter, Vanity Fair
Fotó: Northfoto