Barion Pixel Okosabb vagy, mint egy érettségiző? Teszteld tudásod az elmúlt évek történelem-feladatsoraival! – Coloré

Okosabb vagy, mint egy érettségiző? Teszteld tudásod az elmúlt évek történelem-feladatsoraival!

2023. 05. 10.

Ma reggel nyolckor kezdetét vette az idei középszintű történelem érettségi, ezen apropóból megnéztük az elmúlt tíz év feladatsorait és kiválasztottunk egy-egy kérdést. Te hányra tudtál helyesen válaszolni?

Az Oktatási Hivatal adatai szerint idén 1163 helyszínen várhatóan több mint 111 100-an érettségiznek majd, közülük összesen több mint 74 ezer a végzős középiskolás, a többiek előrehozott, javító, pótló, vagy szintemelő vizsgát tesznek.

Vajon neked hogy sikerülne a megmérettetés a mai tudásoddal? Tíz-húsz-harminc-negyven év távlatából mennyire emlékszel a fogalmakra, vaktérképekre, határozatokra, rendeletekre és dátumokra? Megnéztük a 2013-2022 közötti időszak tavaszi, középszintű történelem érettségijeinek feladatsorait, és egy-egy kérdést választottunk ki belőlük, így most tesztelheted, mi maradt meg! Dualizmus, mezővárosok, az USA alkotmánya, manufaktúrák és az ipari forradalom témája is terítékre került, és őszintén szólva megoldókulcs nélkül nekünk is beletört a bicskánk egyik-másik kérdésbe.

A kvíz képeinek forrása: Getty Images, Fortepan, Pexels
Borítókép forrása: Pexels