Barion Pixel Te tudod, mi az a Fehér nyuszi, vörös nyuszi? – Coloré

Te tudod, mi az a Fehér nyuszi, vörös nyuszi?

2021. 01. 25.

Magyarország az ötvennegyedik az országok sorában, ahol bemutatták ezt a rendhagyó darabot, melynek szövegét a színész az előadás előtt pár perccel kapja meg.

kyle head p6rNTdAPbuk unsplash
Forrás: Unsplash

Alföldi Róbert hozta el hazánkba az iráni Nassim Selimanpour darabját, a Fehér nyuszi, vörös nyuszit 2019 tavaszán. A különleges alkotásnak se próbája, se jelmeze, se díszlete, se rendezője nincs. Csupán egy szövegkönyv, mely a színész, a közönség és az író közös játékát segít „eljátszani”.

Interaktív és spontán előadásról van szó, melyet világszerte olyan színészek adtak már elő, mint Whoopi Goldberg, Bobby Cannavale vagy John Hurt.

Hazánkban pedig eljátszotta már Scherer Péter, Balsai Móni, Hernádi Judit, Stohl András, Hevér Gábor, Brasch Bence , Rudolf Péter, Csákányi Eszter, Ónodi Eszter, Gálvölgyi János, Kovács Patrícia, Varga Ádám, Péterfy Bori, Peller Anna, Mucsi Zoltán, Znamenák István, Medveczky Balázs és Danis Lídia is.

A következő a sorban Koltai Róbert lesz, de a járványhelyzetre való tekintettel a közönség online nézheti majd a darabot február 4-én.

Kérdés, hogy bevonható nézősereg nélkül vajon milyen lesz a darab hatása és kimenetele? Kíváncsian várjuk!