Sztárok, akik viszonylag későn futottak be

Egy hollywoodi karrier manapság – kis túlzással – már az óvodában is elkezdődhet, és tény, hogy a legtöbb színész és színésznő harmincéves kora előtt kapta meg azt a szerepet, amivel ismertté vált. Mint mindig, itt is vannak csodás kivételek, amik azt mutatják, hogy a sikerre érdemes várni.

Jane Lynch

A nyolcvanas évek végén kapta első kisebb filmszerepét a Vice Versa c. adaptációban, látható volt Harrison Ford oldalán A szökevényben, és szerepelt jó néhány reklámban is, de az áttörést a 40 éves szűz című film hozta meg neki. Ezután egyre több alkotásba hívták, majd megkapta a Glee: Sztárok leszünk! edzőjének karakterét, ekkor már közelített az ötvenhez, de aki követte a sorozatot, maximum negyvennek mondta volna.

Alan Rickman

A remek angol színész, aki sajnos már öt éve nincs velünk, a Harry Potter-filmek Piton professzoraként maradt meg a legtöbb fiatal fejében, ám a pár évvel idősebb korosztály számára ő mindig a Die Hard gonosza, Hans Gruber marad. Az akkor 42 éves Rickman már ismert volt az Egyesült Királyságban, a hollywoodi hírnevet azonban ez a karakter hozta el neki.

Viola Davis

Színházi színészként kezdte, a Broadwayen is rengeteget játszott, majd a kilencvenes évektől kezdve látható volt sorozatok és filmek kisebb mellékszerepeiben. 43 éves korában a Kétely, három évvel később, 2011-ben pedig A segítség című filmekben nyújtott alakításával lett egy csapásra ismert a nagyvilág számára is.

Christoph Waltz

Németországban már sikeres színpadi és tévés színész volt, játszott például a Derrickben és a Rex felügyelőben is. Ötven is elmúlt, amikor Quentin Tarantino felkérte a Becstelen brigantyk Hans Landájának szerepére. A kegyetlen német tisztet olyan meggyőzően alakította, hogy Oscar-díjjal jutalmazták, és azóta is örömmel hívják hasonlóan nagy kaliberű produkciókba.

Bryan Cranston

A szemfülesek kiszúrhatták a Ryan közlegény megmentésében, A család kicsi kincsében, és sok más filmben, de jobbára mellékszereplő volt. Első ismertebb karaktere a Már megint Malcolm Hal-ja volt, azonban a nagyközönség a Breaking Bad – Totál szívás Walter White-jaként ismerte és szerette meg Cranstont, aki utóbbi sorozat forgatásának megkezdésekor ünnepelte az 52. születésnapját.

Samuel L. Jackson

Az 1948-as születésű Jackson a káromkodások mestere – legalábbis a filmjeiben – és bevallása szerint azokat a szerepeket vállalja el, amelyeknél érdekes karakter rejlik a sztoriban. 1993-ban tűnt fel először nagyobb produkcióban, mégpedig Spielberg Jurassic Parkjában. Egy évvel később pedig a Ponyvaregényben volt látható, ahol az egyik legemlékezetesebb és legtöbbet idézett alakítását nyújtotta, ennek a szerepnek köszönhetően ismerte meg a közönség.

Borítókép forrása: Unsplash

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Csodás ajándékokat kapott szülinapjára a 8 éves György herceg