Barion Pixel Példátlan siker: Meryl Streep iskolájában tanulhat első magyarként Ilosvai Dorottya – Coloré

Példátlan siker: Meryl Streep iskolájában tanulhat első magyarként Ilosvai Dorottya

2024. 07. 14.

Magyar diákot vettek fel a Yale-re. A fiatal gödöllői tehetség arra a szakra felvételizett, ahová egykoron Meryl Streep is járt.

Meryl Streep nyomdokaiba léphet Ilosvai Dorottya, hiszen felvételt nyert a Yale Egyetemre. A nagynevű intézménybe 3000 diák jelentkezett, és csupán tizenhat kiválasztott van, aki felvételt nyert. a David Geffen School of Drama mesterképzésére olyan sztárok jártak, mint Meryl Streep, Lupita Nyong’o vagy Paul Giamatti.

Meryl Streep nyomában a Yale-en

A gödöllői lány egy évet már eltöltött Amerikában, mint ösztöndíjas, ahol tökéletesen megtanult angolul, és az ott megismert barátai biztatására jelentkezett a tengerentúli egyetemre.

Dorottya Meryl Streep nyomdokaiba léphet, ám ehhez segítségre van szüksége / Kép forrása: Whydonate
Dorottya Meryl Streep nyomdokaiba léphet, ám ehhez segítségre van szüksége / Kép forrása: Whydonate

A fiatal lány felvételt nyert a New York University Abu Dhabi kampuszára, de a Yale is ösztöndíjat ajánlott neki, ami nemcsak a képzési költségekre elég, hanem valamelyest a megélhetésre is. Mindennek ellenére mivel Dóri a hallgatói vízuma miatt nem vállalhat munkát, rászorul némi plusz pénzre, hogy elkezdhesse az egyetemet, így a Whydonate oldalon kéri a támogatói segítségét, hogy megvalósíthassa az álmát.

Forrás: Eduline.

Nyitókép forrása: Getty Images

/szelavi/kultura/siker-meryl-streep-iskolajaban-tanulhat-dorottya/