Barion Pixel Épphogy kihevertük a Saltburnt, máris az év legmorbidabb plakátjával jelentette be új filmjét Emerald Fennell – Coloré

Épphogy kihevertük a Saltburnt, máris az év legmorbidabb plakátjával jelentette be új filmjét Emerald Fennell

2024. 08. 03.

A Saltburn után régi klasszikushoz készítenek filmet, mégpedig Emerald Fennell rendezésében!

Emerald Fennel saját filmadaptációt készít az Üvöltő szelek című, 1847-es Brontë-regénynek. A Saltburn című film alkotója a közösségi oldalán posztolt a hírről, melynek során megosztott egy csontvázakról készült grafikát, amin az a szöveg olvasható, hogy ,,Mindig légy velem, vegyél bármilyen formát, őrjíts meg!”

Eleddig úgy tűnik, hogy a rendező ismét együtt fog dolgozni a Saltburnt készítő stúdióval.

Az új filmről készült plakát itt látható.

Emerald Fennell a Saltburn után

Az Üvöltő szelekkel már több rendező próbálkozott, és igencsak emlékezetes mozik készültek, ám a rendezőnő a plakát alapján merőben új nézőpontból közelíti meg a regényt. Előző filmjét, a 2023-as Saltburnt is vegyesen fogadták, ami sötét, már-már gótikus hatású mozi lett. Erről a rendező így vélekedett:

Mindig is a gótika megszállottja voltam. Legyen szó Edward Gorey gyermekeiről, akiket barackok fojtogatnak, piócák szívnak ki, vagy szőnyegek fojtogatnak; Du Maurier veszélyeztetett hősnőiről vagy Angela Carter tündérmeséinek nyugtalanító erotikus erejéről, a gótika világa mindig is a markában tartott. Ez egy olyan műfaj, ahol a komédia és a horror, az undor és a vágy, a szex és a halál örökké összefonódik, ahol minden szóváltás az erőszak, a szex vagy mindkettő fenyegetésétől terhes.

Több információ egyelőre nincs a készülő filmről, de hogy lesz valami, abban biztosak lehetünk!

Forrás: Variety.

Nyitókép forrása: Getty Images