Barion Pixel Retró aerobik-videók – Erre égett a zsír a 90-es években – Coloré

Retró aerobik-videók – Erre égett a zsír a 90-es években

2024. 06. 05.

A kilencvenes években hódítottak az aerobik-videók, és mivel sokszor láttuk őket, egészen biztosan sok ismerős képet és zenét fogsz találni az alábbi gyűjtésünkben.

A kilencvenes évek számomra maga volt az önfeledt gyermekkor, amikor még semmi gondom nem volt. Akkoriban az aerobik-videók csak akkor kerültek elém, amikor az anyukám betette otthon a videóba. (Bezzeg ma már nagy szükségem lenne rájuk, de jelen írásnak nem ez a témája.)

Az aerobik-videók pontos évtizedét nehéz behatárolnom, hiszen a tengerentúlról sok minden csupán a kilencvenes években ért el hozzánk, így könnyen lehet, hogy nem pontos az évtized, ám a hangsúly a retrón van! Bár magában a retró-érzésben a mozgás is benne foglaltatik, ami valóban kinyitja az ember fejében a ,,te jó ég, de rég volt!”-fiókot, az a háttérzene és a színek.

Alább látható egy erős audiovizuális példa arra, hogy miről is beszélek:

Ó, azok a tornadresszek! Ha a zene és a ruházat nem lenne elég különös, érdemes megfigyelni a már-már vigyornak is nevezhető mosolyokat, ami a végső kérdést is beülteti a fejünkbe: mit is láttam most?

Retró aerobik-videók

Mielőtt rátérnénk a kilencvenes évekre, nem mehetünk el egy szó nélkül a Magyar Televízió megmozgatóműsora, a Tévétorna mellett. Az 1975-ben indult ötperces műsor célja az volt, hogy ha minimálisan is, de megmozgassa a nézőket. Ez csak hellyel-közzel sikerült, ugyanis leginkább a gyerekek és az ötven felettiek álltak neki a mozdulatoknak, ám a szándék becsülendő!

Az intró után lássuk, milyen volt egy Tévétorna 1988-ban:

A folytatásban jön Esztergályos Cecília, Bíró Ica és Schobert Norbi is.