Presser Gábor 75 – Dalszövegkvízzel tesztelheted tudásod!

2023. 05. 27.

Presser Gábort mindenki ismeri Magyarországon, hiszen ő Presser Gábor! Megannyi dal zenéjét és szövegét írta, nemcsak magának, hanem kollégáinak is. Minden élethelyzetre van megoldása, de ezeket csak akkor hallhatjuk meg igazán, ha figyelünk a szövegre! Tőle Mindenki megtudhatta, hogy a Szerelem jó, a szerelem fáj, hogy a Csúnya fiúknak is van szíve, és azt is, hogy mit mesélt neki Don Quijote, amikor Budapesten járt.

Presser Gábor 2023. május 27-én ünnepli 75. születésnapját, s az évforduló alkalmából egy dalszövegkvízzel készültem. Nehezített a pálya, mert nem csak magának írt dalokat, úgyhogy senkit ne tévesszen meg, ha több előadótól lát ismerős szövegeket! A dalok kiválasztása nem volt egyszerű, már csak azért sem, mert sok van belőlük, ráadásul több oldal tévútra visz, hiszen a Padlásban hallott dalszövegek is Presser Gábor neve alatt szerepelnek a legismertebb magyar dalszöveggyűjtő-oldalon, holott a Padlásnak éppenséggel a zenéjét írta.

Szerencsére Pici bácsi honlapján is megemlékeztek a dalszövegekről, úgyhogy ha valaki puskázna, onnan tegye, de nem érdemes! Lesznek itt újak és régiek, általa és más által énekeltek is. A kérdés minden esetben ugyanaz: hogyan folytatódik a dalszöveg?

Képek forrása: Unsplash, Wikipédia/Stekovics Gáspár, Fortepan