Barion Pixel A mai nappal kezdődik a Szexoktatás negyedik évadja – a Netflix közlése szerint az utolsó – Coloré

A mai nappal kezdődik a Szexoktatás negyedik évadja – a Netflix közlése szerint az utolsó

2023. 09. 21.

A Netflix saját sorozata, a Szexoktatás (Sex education) 2019-ben indult hódító útjára (idehaza 2019. áprilisában jelent meg feliratos formában), idén pedig már a negyedik, egyben utolsó évadról beszélnek.

Az első szex mindenki számára tartogat meglepetést és gyakran nem azt az élmény nyújtja, mint reméljük. Ezt Otis Milburn, a rendes, de a társas kapcsolatok terén botladozó kamasz is tudja. Azaz nem tudja, mert egyáltalán nincs szexuális tapasztalata. Elméletben persze minden működik, pláne egy olyan anya (az X-Aktákból ismert Gillian Anderson) mellett, aki szexterapeuta. Az első évadban Otis szándéka ellenére is szexuális tanáccsal lát el egy fiút, aki sikerrel jár. Ez akkora löketet ad, hogy a tapasztalatlan fiú válik az iskola (nem hivatalos) szexterapeutájává.

Szexoktatás utolsó évad
Szexoktatás: negyedik, egyben utolsó évad indul / Kép forrása: Maca and Naca / Getty Images

A második évad 2020. januárjában került terítékre. Ebben Otis már gyakorlatilag is megtudja, hogy milyen a párkapcsolat. A bonyodalmak csak fokozódnak, amikor az iskola igazi szexterapeutájaként Otis anyját kérik fel.

A harmadik évad 2021 szeptemberétől volt elérhető. Kiderül, hogy Otis anyja teherbe esett és ez új szerepbe állítja a főszereplőt. Az utolsó epizód azzal zárul, hogy a befektetők kihátrálnak a Moordale Középiskola mögül. Ez azt is jelenti, hogy a diákoknak új intézményt kell keresniük, ha el szeretnék végezni a középiskolát

Szexoktatás – milyen lesz az utolsó?

A negyedik évad egyben azt is jelenti, hogy ez az utolsó. Ezt még a Netflix jelentette be júliusban. A szereplők immár másik iskolában folytatják tanulmányaikat és kalandjaikat. Az ismert arcok mellett új szereplők is feltűnnek. Nézd az ízelítőt!

Nyitókép forrása: simpson33 / Getty Images