Barion Pixel Omar Sy-jal és Emily Blunttal nyit a Netflix októberben – Coloré

Omar Sy-jal és Emily Blunttal nyit a Netflix októberben

2023. 10. 02.

Egy hidegvérű gyilkos utáni hajsza, a férfi-női szerepek felcserélődése, a gyógyszerügynökök társadalomromboló szerepe. Ezekkel a témákkal foglalkozik a Netflix októberben, mi pedig alig várjuk, hogy szemezgethessünk a kínálatból!

Nincs is jobb időszak a „Netflix&chillre”, mint az ősz. Ahogy egyre hűvösebb kint az idő, úgy húzódunk egyre beljebb, kerülnek elő a meleg takarók és a forró tea. A Netflix októberi kínálata nem okoz nekünk csalódást az esős hétvégéken, sőt! Ebben a hónapban újra elmerülhetünk a francia mestertolvaj, Assan (Omar Sy) kalandjaiban, megcsodálhatjuk Benicio Del Toro vagy Emily Blunt fantasztikus alakításait, vagy gondolkodhatunk el azon, vajon hova vezet az, ha egy nő válik saját partnere főnökévé. 

Netflix október: érkezik a Lupin 3. évada

  • Megjelenés: október 5. 

Két év várakozás után visszatér a képernyőre mindannyiunk legstílusosabb francia tolvaja, Assan (Omar Sy). Miután többször összetűzésbe keveredett a hatóságokkal, Assannak mostanra meg kell tanulnia távol élni imádott feleségétől és fiától. Miután megelégeli a távolságot, visszatér Párizsba, hogy őrült javaslattal álljon elő: tartsanak vele és kezdjenek új életet valahol máshol. A múlt azonban nehezen ereszt, így Assannak megint ki kell vágnia magát valahogy a szorult helyzetéből: kiterveli, hogy ellopja a nagy becsben tartott fekete gyémántot. A csavar? Ezúttal előre értesíti a rendőrséget a tervéről. 

Netflix október, Neftlix, október, Omar Sy
Kép forrása: Randy Holmes/Getty Images

Az Omar Sy főszereplésével készült sorozat óriási népszerűségnek örvend a tengerentúlon. Sy a Jimmy Kimmel Live-bankét évvel ezelőtt a következőképp nyilatkozott a tolvajhoz fűződő viszonyáról: „Lupin egyfajta hős a hazámban. Úgy növünk fel, hogy ismerjük Arsene Lupin történeteit, aki valahol a jó és a rossz között mozog. Imádom ezt a karaktert, óriási megtiszteltetés ez a szerep” – lelkendezett a színész. 

 Szereplők: Omar Sy, Ludivine Sagnier, Hervé Pierre

Hidegvér (Reptile

  • Megjelenés: október 6.

Korántsem mondhatnánk, hogy ismeretlen vizekre evezett az Oscar-díjas Benicio Del Toro. A színészt korábbi munkái (így például a Traffic vagy a Sicario) kapcsán hajlamosak vagyunk maffiózóként vagy épp keménykötésű rendőrként aposztrofálni, s legújabb szerepe sem cáfol rá eddigi arcára. A Hidegvér című thrillerben Del Toro karaktere, Tom Nichols egy hidegvérű gyilkos után nyomoz, aki brutális módon, mintegy 33 késszúrással végzett áldozatával. 

Nichols a nulláról kezdi a nyomozást, amely nap nap után újabb gyanúsítottakkal bővül. Vajon ki ölte meg az áldozatot? Annak párja és kollégája, Will (Justin Timberlake)? Az exe (Karl Glusman)? Mindannyiuknak lehetett indítéka, de egyikük háttérsztorija sem stimmel igazán. Nicholsnak ezúttal is felesége (Alicia Silverstone) a legnagyobb segítsége, ám félő, hogy az asszony így túlságosan belevonódik az ügybe. Meddig hajlandó egy nyomozó elmenni azért, hogy igazságot szolgáltasson a halottnak? 

Grant Singer rendező alkotása a közönség egyik kedvenc thrillereként debütált a Torontói Filmfesztiválon, így egészen biztosan nem fogunk alatta unatkozni. Ezt támasztják alá a Rotten Tomatoes eddigi értékelései is, amelyek szerint ez „egy olyan thriller, amely végig fenntartja a figyelmet és elég fordulatos ahhoz, hogy még a legnagyobb thriller-falók is csak találgassanak.”

Szereplők: Benicio Del Toro, Justin Timberlake, Eric Bogosian, Alicia Silverstone, Domenick Lombardozzi és Frances Fisher

Mindent szabad (Fair Play)

  • Megjelenés: október 13. 

Ha Benicio Del Toro „szerepénél maradt”, akkor Phoebe Dynevor lehet a színész reciproka: a Bridgerton Daphne-jaként ismertté vált színésznő ugyanis merőben más arcát mutatja meg Chloe Domont Mindent szabad (Fair Play) című erotikus thrillerében. 

Netflix október, Neftlix, október,
Phoebe Dynevor és Alden Ehrenreich a film bemutatóján a Sundance Film FesztiválonKép forrása: Monica Shipper/Getty Images

Emily (Dynevor) és Luke (Alden Ehrenreich) kapcsolata egészen addig fantasztikusan alakul, amíg Emily-t elő nem léptetik annál a cégnél, ahol Luke-kal megismerkedtek. A nő így egy-kettőre szerelme fejesévé válik, aki nehezen emészti meg, hogy kettejük közül immár más hordja a nadrágot: a jegyesek közti hatalmi dinamika teljesen felborul és egyre baljósabb fordulatot vesz. Emily-nek szembe kell nézni a siker valódi arcával, és az ambíciók nyugtalanító korlátaival. 

Domont alkotása az idei Sundance Film Fesztiválon debütált, s a kritikák szerint „a film minden bizonnyal vitaindító lehet, hiszen a történet azoknak a végtelen trendi darabok sorába illik, amely azt a kérdést feszegeti, mi történik a férfiakkal, amikor a barátnőik vagy feleségeik több pénzt keresnek, mint ők.” 

Szereplők: Phoebe Dynevor, Alden Ehrenreich, Eddie Marsan, Rich Somer

A fájdalom ügynökei (Pain Hustlers)

  • Megjelenés: október 27. 

Van valami a levegőben, mondhatnánk a Netflix októberi kínálatára, hiszen A gyilkos csodaszer minisorozat (Painkiller)után a streaming-szolgáltató ismét „belenyúl” a fájdalomcsillapítók és gyógyszerügynökök témájába. 

Liz Drake (Emily Blunt) vékony jégen táncol. Elvesztette az állását, de egyedülálló anyakánt valamiből fent kell tartania magát és kislányát. Egy véletlen találkozás Pete Brenner gyógyszerértékesítővel (Chris Evans) aztán megpecsételi a sorsát: ugyan pénztárcája őrült tempójú növekedésbe kezd, morálisan egyre inkább megkérdőjelezi saját magát és szerepét a gyógyszerértékesítésben. Liz belekeveredik egy veszélyes rendszerbe, amelyből úgy látszik, nincs kiút, de a cég által okozott pusztítás végül arra ösztönzi, hogy felülvizsgálja a kétségbeesésből elkötevett döntéseit 

Ha az A-listás szereplőgárda nem adna elég muníciót a film megnézéséhez, úgy a rendezője biztosan fog. A fájdalom ügynökeit (Pain Hustlers) ugyanis az a David Yates rendezte, aki korábban Harry Potter és- a Főnix rendje, – a félvér herceg és a Halál ereklyéi első és második részét. A Pain Hustlers egyébként Yates első Netflix-projektje. 

Szereplők: Emily Blunt, Chris Evans, Andy Garcia, Chloe Coleman

Források: Variety.comImdb.comWON.com
Borítókép forrása: Karwaii Tang/Getty Images