Barion Pixel Magyarországon koncertezik jövőre a Rammstein – Coloré

Magyarországon koncertezik jövőre a Rammstein

2022. 09. 01.

Az 1994-ben alakult, indusztriális rockot játszó Rammstein ötödszörre is megörvendezteti a magyar közönséget.

Alighanem magyar rajongók tízezreinek szíve dobbant nagyobbat (vagy teszi majd most, ha nálunk olvassa először), hiszen kiderült, hogy jövő nyáron, azaz 2023. július 11-én Magyarországra érkezik a német Rammstein. Májusban több külföldi és hazai híroldal is lehozta a koncert dátumát, azonban az időpontot csak most erősítették meg, hiszen az együttes is megosztotta azt hivatalos oldalán. A lassan harmincéves Rammstein világszerte óriási sikereket ér el évről évre, hangzás tekintetében pedig a hard rockot és az ipari metalt ötvözik az elektronikus zenével. A hattagú banda a mai napig ugyanolyan felállásban zenél, mint ahogy 1994-ben elkezdték együtt, ez manapság lassan ritkaságnak számít.

rammstein till lindemann
Till Lindemann, a frontember. Forrás: Northfoto

Hazánkban először 1998-ban a Sziget közönsége láthatta őket, majd hét évre rá, 2005-ben ismét visszatértek, ezúttal a Papp László Budapest Sportarénába, hogy a Reise, Reise albumukat népszerűsítsék. 2010-ben ugyanitt a Liebe ist für alle da turné keretein belül érkeztek, majd a rajongók óriási örömére alig másfél évvel később – megint az Arénába – a Made in Germany 1995–2011 válogatásalbum miatt jöttek zenélni. Ha minden jól megy, akkor ötödik alkalommal pedig 2023-ban hallgathatjuk őket újra élőben, melynek apropója a tavasszal megjelent, nyolcadik stúdióalbum, a Zeit.

Bár a zeneiparban és a koncertturnékat tekintve általában az angol nyelven éneklő előadók és együttesek érik el a legnagyobb sikereket, a Rammsteint a német nyelvterületeken kívül is milliók imádják, felléptek például a patinás Madison Square Gardenben is. Legszélesebb körben ismert dalaik közé tartozik a Du Hast, a Sonne, és az Ich Will. Érdekesség, hogy kétszer jelölték őket Grammy-díjra, és még egy kisbolygót is elneveztek róluk.

A jövő évi koncertre a Puskás Arénában kerül majd sor és szeptember 8-a után lehet majd jegyet venni rá.