Barion Pixel Jótékonysági Fergeteg partyval ünnepel az Állatkerti Alapítvány (X) – Coloré

Jótékonysági Fergeteg partyval ünnepel az Állatkerti Alapítvány (X)

2022. 08. 09.

Szeretnél egy kiscicát? Válassz nagyobbat, tigrised is lehet! Fogadd örökbe!

Az Állatkerti Alapítványt onnan ismerik a legtöbben, hogy általa bárki szert tehet egy élő elefántra, egy zsiráfra, vagy akár tigrisre is. Igaz, haza nem viheti, de tiszteletbeli nevelőszülőjeként egyedi információkat kaphat kedvencéről az örökbe fogadók számára szervezett szülői értekezleteken.

vombat állatkert

Az Állatkerti Alapítvány idén augusztusban ünnepli 30. születésnapját, – tehát éppen egy emberöltőnyi idő óta foglalkozik azzal, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykert lakói (és látogatói) minél jobb körülmények között tölthessék a napokat.

Az Alapítvány jóvoltából kapnak például játékokat – unaloműző, aktivitás serkentő eszközöket – az állatok, mint Samu, a kis elefánt, vagy éppen szebb, kényelmesebb házikókat, mint legutóbb a kispandák és a manulkölykök. Ha szükséges, különleges eszközökkel segítik az állatorvosok munkáját, vagy gyógytápokkal a betegeskedő kölyköket. Az Állatkert ismeretterjesztő tevékenységében is aktív részt vállal az Alapítvány, főként a különleges igényű területeken: például a fogyatékkal élők számára szervezett élményterápiás foglalkozások vagy az ukrán menekült gyermekek számára biztosított állatkerti látogatás.

orángután állatkert

Harminc év, emberöltőnyi idő, – lehetetlen összefoglalni, hogy mi mindent is tett az Állatkerti Alapítvány ez alatt.

Most pedig újabb, egyedülálló akcióra készül: D.J.Dominique segítségével Fergeteges Retrobulit szervez az állatok javára 30. születésnapja alkalmából. Az augusztus 11-én 19 órakor kezdődő jótékonysági Retrobuli vendégei megismerhetik azokat a sztárokat, akik már jó ideje támogatják az Állatkertet és közösen látogathatják meg velük örökbe fogadott állataikat! Elkísérhetik Demjén Ferencet a Cebu-szigeti disznókhoz, Oroszlán Szonját az oroszlánokhoz, Németh Kristófot a tigrisekhez, Dobrády Ákost a gyűrűsfarkú makikhoz, Szigeti Ferencet a Karthágó együttesből az elefántokhoz, – hogy csak néhány nevet emeljünk ki az imponáló névsorból.

Az állatkerti Fergeteg partyn Magyarország legkedveltebb lemezlovasa, D.J. Dominik gondoskodik a legjobb retrozenékről, a hangulat fokozásához Lajsz András, a neves mixer biztosítja az italokat (az Alapítvány pedig a zsíros kenyeret).

Aki szereti és támogatná az Állatkertet és egyúttal egy fergeteges esti programon venne részt, ahol találkozhat kedvenc sztárjaival és állataival, akkor augusztus 11-én 19 és 22 óra között az állatkerti Retrobulin a helye.  Remek szórakozás lesz egy jótékony célért, hiszen az Állatkerti Alapítvány átláthatóan gazdálkodó közhasznú szervezetként, az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Szervezetének tagjaként szavatolja, hogy a koncert bevételét – más adományokhoz hasonlóan – az Állatkert javára fordítja.

(Jegyek az Állatkerti Alapítvány irodájában és webshopjában, valamint az Állatkert jegypénztáraiban és az online felületeken kaphatók, 5500 Ft-os áron.)

Retrobuli Plakat Demjen Ferenc