Barion Pixel Állatkertet a karácsonyfa alá! (X) – Coloré

Állatkertet a karácsonyfa alá! (X)

2023. 12. 07.

Házikót csináltattunk a kis pandáknak, óriáslabdát vettünk az elefántkölyöknek, környezetgazdagító játékokat a mongúzoknak, nekifogtunk a vombatvár kibővítésének, – mennyi jótétemény származhat az ajándékozás öröméből!

Mert mindezekre a rávalót ajándékokból – adományozóink támogatásából – gyűjtöttük össze. Mindazok segítségével, akik örökbe fogadták valamelyik állatkerti állatot, s az örökbefogadási csomaggal lepték meg szeretteiket.

Ugye, mindenki megtapasztalta már, hogy milyen nehéz olyan ajándékot választani, ami nem szokványos, nem porosodik a polcon, ötletesen személyre szabott és anyagilag sem túl megterhelő.

Pedig a jó ajándék ilyen. A legjobb ajándék pedig az, amelynek nem csak a megajándékozott és a megajándékozó örül, hanem egyúttal jótékonyt célt is szolgál. Például állataink jólétét segíti.

Az Állatkerti Alapítvány számos ajándékötlettel segítheti támogatóit: azok számára is van tippje, aki cicát szeretnének („válassz helyette egy nagyobbat, például egy oroszlánt”), vagy éppen szemüvegük miatt önbizalomhiánnyal küzdenek (Sanyi, a világjáró pápaszemes pingvin példáját idézve), vagy egyszerűen csak egy nagyon-nagyon cuki jószágot szeretnének, olyat, mint Samu, a tündéri kis elefánt.

Törpemongúz

Közel 400 örökbefogadható állatkerti lakónk közül bármelyik egyed kiváló ajándék lehet, – még ha nem is férne el mindegyikük a fenyőfa alatt. Az örökbe fogadásukat tanúsító, névre szóló, díszes oklevél (az állat fényképével, életrajzi lapjával, no meg a csinos nevelőszülőkártyával) viszont biztosan kitűnik a sorból, bizonyítva, hogy a megajándékozott – bár haza nem viheti -, de tiszteletbeli nevelőszülője lett Sheshenek, a zsiráfnak, Jusztinának, a vízilónak vagy Akhumnak a gyönyörű párducfiúnak. Az örökbefogadással állatkerti élmény is jár:  évente kétszer szülői értekezletre mehetnek – mégpedig ingyenesen –  az Állatkerti Nevelőszülők Találkozóján a tiszteletbeli nevelőszülők.

Jól bevált ajándék az állatkerti naptár is: egy éven át, hónapról hónapra gyönyörködtetnek, felvidítanak, megvigasztalnak az állatkerti naptár fotói, – kinek, mikor, mire van szüksége. A naptárképek modelljei azok közül az állatok közül válogattuk, akiket év közben legtöbben fogadtak örökbe. Ez a népszerűségi mutató jól tükrözi, hogy mely kifutók előtt időznek legtöbbet az Állatkert látogatói, kik a legkedveltebbek, legérdekesebbek.

Egy szép üzenettel is kifejezhető a szeretet, ha személyesen nem is találkozhatunk mindenkivel, akiket szeretnénk megölelni karácsonytájt. Az Állatkerti Alapítvány Karácsonyi Képeslapküldő Szolgálata – ha nem is rénszarvas szánnal – eléri távoli szeretteit is.

Karácsonyi oklevél Dr. Sós Endre

A Budapesti Állatkertben majdnem ezernyi állatfaj él, az Állatkerti Alapítványnak pedig hasonló számú ötlete van arra, hogyan legyen különleges az idei Karácsony. Nem csak egyéni ajándékokat, hanem céges programokat is kínál, közös élményeket az év lezárásához, a jövő évi munkák megalapozásához.

Aki az Állatkerti Alapítványtól rendel programot vagy ajándékot, jótékony módon segíti az állatkerti állatokat, – egyaránt örül a megajándékozott, az ajándékozó és jót tesz az Állatkertnek is!