Barion Pixel Még több élményt tervezünk – Játékokat vettünk az állatoknak, újdonságokat tervezünk az embereknek. (x) – Coloré

Még több élményt tervezünk – Játékokat vettünk az állatoknak, újdonságokat tervezünk az embereknek. (x)

2024. 04. 30.

Élménykert a Városligetben, – a Fővárosi Állat- és Növénykertben mindig történik valami. Vígan labdázik a kis elefánt a medencében, bohóckodnak az orángutánok, fröccsen a víz a fóka-móka idején, – naponta tucatnyi szervezett program és ezernyi elleshető, felejthetetlen pillanat várja a látogatót.

Még több élményt szeretnénk nyújtani embernek, állatnak egyaránt! Ez az idei fő célkitűzése az Állatkerti Alapítványnak, – civil szervezetünk a támogatói jóvoltából sokféleképpen segíti a főváros leglátogatottabb kulturális intézményét. Átláthatóan gazdálkodó, etikus adománygyűjtő szervezetként biztosan jó dolgokra fordítjuk az adományokat. Tavaly például éppen a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásából kibővíttettük a vombatok kifutóját, ezek a kedves erszényes állatok az európai állatkertekben egyedülállóan sikeres módon szaporodnak a budapesti állatkertben.

Fokashow 3
Fókashow | Forrás: Állatkerti Alapítvány 

Idén még izgalmasabb kísérletbe vágunk: megpróbáljuk megoldani, hogy a látogatók kihallgathassák a gorillák beszélgetését! Golo, az ezüsthátú vezérhím és négytagú családja üvegfal mögött él – amely leginkább őket védi az emberektől kapható fertőzésektől – , s csak a gondozóik hallhatják a belső folyosóról, hogy milyen érdekesen is kommunikálnak egymással. Neves akusztikai szakemberek bevonásával most azzal próbálkozunk, hogy miként lehet a hangjuk kivezetését megoldani a látogatótérbe.

Élményszámba mennek a szülinapi bulik is, amelyeket Alapítványunk szervez az állatoknak, különleges tortákkal, ajándékokkal, amelyek segítik, hogy változatosabb környezetben aktívabban tölthessék mindennapjaikat.

Mindezek anyagi fedezetének megteremtését a felajánlott 1%-ok is nagyban segítették: a tavalyi évben majdnem 10 millió forinthoz jutottunk hozzá ebből a forrásból! Az örökbefogadási programunk mellett ez a legfőbb bevételi forrása alapítványunknak.

Vombat 3
Vombatok | Forrás: Állatkerti Alapítvány 

Kérjük, segítsen abban, hogy még élménydúsabb környezetben élhessenek a Fővárosi Állat- és Növénykert lakói és így a látogatók is jobban megismerhessék élővilágunk csodálatos teremtményeit.

Önnek egy perces elfoglaltság, számunkra óriási segítség. Átlátható gazdálkodású, etikus adománygyűjtő szervezetként az Állatkerti Alapítvány minden forintnyi támogatással el tud számolni. Ha rendelkezik személyi jövedelemadója 1%-ról, akkor dönthet arról, hogy hova kerüljön, mire fordítódjon a támogatása.

Az Alapítvány a Budapesti Állatkertért adószáma:
18008481-2-42

Köszönjük, hogy személyi jövedelemadója 1%-ával is alapítványunkat, és így a Fővárosi Állat- és Növénykert állatait támogatja!

Borítókép forrása: Állatkerti Alapítvány