Barion Pixel Itt a farsang, áll a bál – a legjobb jelmezes bulik a tévéből – Coloré

Itt a farsang, áll a bál – a legjobb jelmezes bulik a tévéből

2021. 01. 19.

A farsangról a bálokon, lakomákon és a karneválon kívül mindenkinek az óvodai és iskolai beöltözések ugranak be, hiszen itthon nagy hagyománya van ezeknek az ünnepségeknek. A tévéképernyőn is sokszor megjelentek ezekhez hasonló jelmezes bulik, össze is gyűjtöttünk párat a legemlékezetesebbekből.

Minden család fotóalbumában megtalálhatóak azok a fényképek, amelyen a csemeték királylányként, nindzsaként, cowboyként vagy bohócnak öltözve pózolnak az óvodai farsang jelmezversenyén. Sok szép emléket idézhetnek fel ezek a fotók, és megmutatkozik rajtuk anyukáink és nagymamáink kézügyessége is, hiszen a legmenőbbek a kézzel varrt jelmezek voltak.

Felnőve aztán ezek a farsangi mulatságok el-elmaradoztak, és jellemzően inkább az angolszász eredetű Halloweenhez kapcsolódva szerveződnek a bulik, ahol kicsit más jellegű karaktereknek öltözünk be – bár a cica és a boszorkány még mindig menő.

A filmek világában is sokszor láthattunk jelmezes bulikat, nézzük, melyek is voltak a legemlékezetesebbek!

Rómeó és Júlia (1996)

A világirodalom leghíresebb álarcosbál-jelenete Shakespeare tragédiájában szerepel. Sokan sokféleképp feldolgozták már a történetet, született belőle egy modern adaptáció is 1996-ban Baz Luhrmann rendezésében, Leonardo Dicaprioval és Claire Danessel a főszerepekben. Ebből a filmből sem maradhatott ki természetesen ez az esemény, ahol először találkoznak a későbbi szerelmesek, egy akvárium üvegén keresztül.

Igenember (2008)

A Jim Carrey alakította, frissen elvált Carl fogadalmat tesz, hogy mostantól mindenre igent fog mondani, ami csak az útjába kerül. Így lesz része kocsmai verekedésnek, ezért léptetik elő és – igen, kitaláltátok – így talál rá az igaz szerelem is Renee (Zooey Deschanel) képében. A film egyik jelenetében egy Harry Potter-tematikájú bulin vesznek részt, ami jó program lehetne, ha nem kellene végignéznie mind a nyolc filmet egymás után – annak „köszönhetően”, hogy igent mond rájuk.

Bajos csajok (2004)

„Csajországban Halloween az évnek az az éje, mikor egy lány szajhának öltözhet, és a többi lány nem szólja meg érte.” – tudtuk meg Cady Heronnal együtt a Bajos csajokból. Az Afrikában nevelkedett lány amerikai középiskolába való beilleszkedésének egyik vízválasztója volt a Halloween-buli, amire ő logikus módon félelmetes,  halott menyasszony- jelmezt vett fel. Hiszen nem ez lenne az ünnep lényege? Nos, fájó módon derült ki, hogy „csajországban” nem.

bajos csajok yt 1
Forrás: YouTube

Jóbarátok (1994-2004)

A sorozat tíz évadában végigünnepelhettük a hat szereplővel az összes jeles alkalmat, ami egy amerikai fiatal életében előfordulhat, volt hálaadás, karácsony és szilveszter, na és persze a Halloween sem maradhatott ki a sorból. A nyolcadik évadban történt, hogy Monica beöltözős partit szervezett, amire meghívnak még egy rakás ismerőst (hiszen elég béna lett volna, ha hatan ülnek a kanapén jelmezekben). Phoebe Supergirlnek, Monica Macskanőnek öltözött, Chandler pedig utóbbira bízta jelmeze kiválasztását, így lett belőle egy nagy rózsaszín nyuszi. Mindenki „dinológusa”, Ross nem hazudtolta meg magát, hiszen az ő jelmeze annyira tudományos volt, hogy senki sem értette. Joey – aki megoldotta a beöltözést azzal, hogy felvette Chandler ruháit –  Teletabinak hívta, pedig valójában „a burgonya és a Szputnyik műhold ötvözete” volt, vagyis Spud-nyik (magyar fordításban Burg-nyik). Az akkor már állapotos Rachel pedig kölcsönzés helyett saját ruháját viselte: „Egy nőnek öltöztem, aki rengeteg pénz költött a ruhájára, amibe hamarosan nem fog beleférni.”

friends yt
Forrás: YouTube


Nektek melyik a kedvenc filmbeli jelmezes bulitok?

Borítókép forrása: pixabay