Barion Pixel Egy indonéz horrorfilm fölözi az amerikai próbálkozásokat – kötelező a műfaj rajongóinak – Coloré

Egy indonéz horrorfilm fölözi az amerikai próbálkozásokat – kötelező a műfaj rajongóinak

2024. 06. 29.

A népi hagyományokon, babonákon alapuló horrorfilmek mindig adnak egyfajta pluszt, hát még, ha nem a klisés amerikai megközelítést látjuk.

Egy radar alatt maradt indonéz horrorfilm az Impetigore – A pokol asszonya, ami egy elátkozott falu történetét meséli el, amelyet bőr nélkül született babák lepnek el. A film a családi sötét titkok, és mindezek következményeinek témakörét dolgozza fel, majd kísérteties és tragikus véget ér.

Az indonéz horrorfilmben a főhősnő, Maya (Tara Basro) túléli egy ismeretlen férfi késő esti támadását. A férfiról kiderül, hogy Harjosari-ból származik, abból a vidéki faluból , ahonnan Maya szülei is. Ráadásul a hely az erdő mélyén található, amit a főszereplőnek feltett szándéka felkutatni, hogy megtudja családi történetét. Közeli barátja, Dini (Marissa Anita) is csatlakozik hozzá. Ők ketten egyből egy gyermek temetésére érnek Harjosariba, ami sajnos napi rendszerességű.

horrorfilm
Forrás: Netflix

Maya rájön, hogy okkal vitték el onnan anno, ugyanis átok ül a falutn, aminek következtében babáik bőr nélkül születnek, és ha nem akarnak szenvedni, meg kell őket ölni. A falubeliek Maya visszatérését várták, mert azt hiszik, hogy az ő megölésével véget érhet az átok.

A cselekmény nagyon komor, szorongó és brutálisan kegyetlen. A falu lakóit zseniális színészi alakítások hívják életre. Köztük Nyi Misni, aki a történet egy pontján lazán elvágja Dini torkát, akit előzetesen fellógattak a lábánál fogva, mivel összekeverték Mayával.

Mint kiderült, ha egy átkot kiszórnak, azt visszavonni nem lehet, tehát happy endre ne számítson senki. A vérfagyasztó alkotás rendezője Joko Anwar, akinek nemrég debütált egy szintén fantasztikus, klisétől mentes sorozata a Netflixen, Rémálmok és ábrándok címmel.

Tara Basro színésznőt pedig már ismerheti a világ, ugyanis szerepelt a The Last of us HBO-s sikerszériában.

Forrás: Collider
Borítókép forrása: Netflix
/szelavi/kultura/egy-indonez-horrorfilm/