Barion Pixel Para a köbön: Újabb bőrt húztak le a cápákról a Netflixen futó filmmel – Coloré

Para a köbön: Újabb bőrt húztak le a cápákról a Netflixen futó filmmel

2024. 07. 04.

A Netflixen futó új cápás film olyan világot veszélyeztető tényekre hívja fel a figyelmet, mint a környezetszennyezés és a klímaváltozás.

Azt hittük, hogy A cápa-filmekkel lecsengett a vérszomjas tengeri ragadozók fénykora, de úgy tűnik, hogy megint elővették, és bejön.

Cápák a Szajnába

A Netflix kínálatában található több mint másfél órás francia film azt nyújtja, amit a címe is sugall. Cápák tűnnek fel a Szajnában. Köztudott ugyanis, hogy egyes fajok elviselik az édesvizet, és képesek akár a folyókon is felúszni.

Ezt lovagolja meg a film, és mindeközben persze a fenevadak falják az embereket.

A Steven Spielberg filmjei után már talán senki nem gondolta, hogy ezekről a tűhegyes fogú ragadozókról még egy bőrt le lehet húzni, de úgy tűnik, hogy kedvelt a nézők között.

Nem spoilerezek, de a vége az, ami miatt igazán érdemes megnézni ezt a filmet. Még maga Stephen King, amerikai író is elismerően nyilatkozott, írja a Mirror:

Azt hittem, a Cápák a Szajnában egy viccfilm lesz, mint a Sharknado, de a Twitter meggyőzött, hogy nézzem meg, és tényleg nagyon jó. Az utolsó huszonöt perc csodálatos volt.

Mélyebb mondanivaló

A Szajnában úszkáló ragadozókról szóló film nemcsak a félelmetes állatok táplálkozásai szokásait mutatja be, hanem olyan mindenkit érintő problémára is felhívja a figyelmet, mint a klímaváltozás vagy az ember általi környezetszennyezés. Műfaját tekintve thriller, de még ennél is pontosabban ökothrillernek is nevezhető.

Nyitóképen: Berenice Bejo és Nassim Lyes / Nyitókép forrása: Getty Images
/szelavi/kultura/capak-a-szajnaban-netflix/