Barion Pixel Balhé a Netflix új sorozata körül: Kiverte a merev pénisz a biztosítékot az angoloknál – Coloré

Balhé a Netflix új sorozata körül: Kiverte a merev pénisz a biztosítékot az angoloknál

2024. 05. 18.

A britek tűréshatárát meghaladta az a Netflixen futó sorozat, amelynek záróepizódjában túl sokat mutattak.

Igen nagy népszerűségnek örvend a Netflixen futó Talpig férfi című 6 részes sorozat. Idehaza jelenleg a 3. legnépszerűbb. Úgy tűnik, hogy az Egyesült Királyságban közel sem fog ilyen sikert elérni.

Kiverte a biztosítékot a sorozat

Nagy port kavart a már említett sorozat egyik jelente. A zárórészben ugyanis, ha akarjuk, ha nem egy merevedő pénisszel találjuk magunkat szemben. A nézőket sokkolhatta a látvány, ugyanis semmi sem figyelmeztette őket arra, hogy Tom Pelphrey egyszer csak eléjük áll Ádám-kosztümben és megmutatja szerszámát. És tényleg, az előzetesben sincs nyoma annak, hogy egy álló pénisszel zárul a sorozat.

Mindez arra volt jó, hogy képet kapjanak arról, mennyire nagy szükség van a streaming szolgáltatások szabályozására. Mary Killen, a The Spectator (A néző) magazin rovatvezetője kifejezte, hogy:

Nem akarok szexuális képeket látni, amikor drámát nézek. Már most túl sok van, és ez nem tesz minket jobbá az istállóban lévő állatoknál. A nézőket nem szabad arra kényszeríteni, hogy pornográfiát lássanak.

Anne Atkins regényírónő is megfogalmazta véleményét a Netflix felé:

Egy láthatóan felálló pénisz nem csak felháborító sok normál néző számára, de művészileg teljesen szükségtelen: egy pillantás lefelé és egy felvont szemöldök sokkal többet ért volna.

Nemcsak más alkotók keltek ki a sodrukból, hanem a Biztonságos Iskolák Szövetségének egyik tagja, Tanya Carter hangot adott háborgásának, amiért mindezt a kormány hagyja és nem lép fel, hiszen ez a gyermekkor elleni egyik támadásnak is minősülhet.

A legnagyobb bajt azelenti, hogy a streaming szolgáltatások bármikor elérhetők, így a gyerekek könnyen számukra káros tartalomhoz juthatnak. Gond az is, hogy nincsenek egyértelmű iránymutatások a meztelenséggel kapcsolatosan, ezért a brit kormány új jogszabályt és kódexet tervez.

A Netflix önként vezekel

A botrány kirobbanása óta a Netflix csatlakozott a brit Filmosztályozási Bizottsághoz és ennek értelmében a Talpig férfi 15-ös karikát kapott, valamint a Netflix figyelmeztetésben részesült. A streaming szolgáltató támogatja a médiatörvény bevezetését és azt is, hogy az Ofcom (az Egyesült Királyság Kommunikációs Hivatala) alá tartozzon.

Nyitókép forrása: Getty Images
/szelavi/kultura/balhe-netflix-talpig-ferfi-sorozat/