Barion Pixel A zene összehoz: Udvaros Dorottya az egyik legnépszerűbb zeneszerző feleségét alakítja a Magyar Zene Házában – Coloré

A zene összehoz: Udvaros Dorottya az egyik legnépszerűbb zeneszerző feleségét alakítja a Magyar Zene Házában

2024. 02. 15.

Udvaros Dorottya ezúttal a Magyar Zene Házában áll színpadra.

Udvaros Dorottya ezúttal Clara Schumann szerepében lép színpadra, mégpedig a nála harmincöt évvel fiatalabb Widder Kristóf oldalán, aki a darabban a férjét, Robert Schumann zeneszerzőt alakítja.

Az izgalmas, levelezésen alapuló kapcsolatot Simon Izabella és Várjon Dénes hívta színpadra, akik nemcsak zenei tudásukat mutathatják be ezáltal, hanem társadalmi szerepvállalásukat is.

Udvaros Dorottya, mint Schumann felesége

A darabban a leghíresebb komponista-házaspár, Clara Wieck és Robert Shcumann szerelmét követhetjük végig. Természetesen a zene is fontos szerepet fog játszani az előadás során, ezenfelül pedig naplóbejegyzések és levelezések segítik a történetet.

Nemcsak Clarát és Robertet ismerhetjük meg, hanem Clara szüleit is, ami igencsak nagy hatással volt a pár házasságára, úgy a személyükre, mint a munkásságukra.

Udvaros Dorottya a Magyar Zene Házának színpadán játszik / Kép forrása: Youtube
Udvaros Dorottya a Magyar Zene Házának színpadán játszik / Kép forrása: Youtube

A Schumann család életében idővel feltűnik a fiatal Brahms is, aminek azért van fontos szerepe, mert Clara egyik kedvenc darabja Brahms G-dúr hegedű-zongora szonátája.

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett színésznő és Widder Kristóf mellett a színpadon lesz Mondok Yvette, Győri Noémi, Langer Ágnes és Szabó Ildikó is. A darabot Gardenö Klaudia rendezte.

Az előadás a Magyar Zene Házában látható március 9-én este 19:30-tól.

Jegyek és további információ a Magyar Zene Házának honlapján található.

Nyitókép forrása: RTL