Barion Pixel Így fogja A korona sorozat ábrázolni Diana hercegné halálát – Coloré

Így fogja A korona sorozat ábrázolni Diana hercegné halálát

2023. 11. 13.

A The Crown című sorozat utolsó évada bemutatja Diana hercegné utolsó napjait és a halálos balesetének következményeit.

Bemutatják Diana hercegné halálát

A The Crown, vagy a magyar címé A korona hatodik és egyben utolsó évadának első fele ebben a hónapban érkezik a Netflixre, és a brit királyi család történelmének egyik legtragikusabb pillanatát dolgozza fel. Ahogy az előzetesből kiderül, a sorozat Diana hercegné 1997-es párizsi útját is bemutatja a párjával, Dodi Al Fayeddel, amely tragédiával végződött, amikor halálos autóbalesetet szenvedtek, miután paparazzók üldözték őket.

A hercegné rajongói aggódtak amiatt, hogy a sorozat hogyan tervezi kezelni Diana halálának tragikus történetét. De a sorozat készítői igyekeztek a lehető legfinomabban nyúlni a sokakat megrázó tragédiához. Magát az autóbalesetet nem fogják bemutatni a képernyőn. A környező körülményeket azonban igen, beleértve az előzményeket, a közvetlen utóhatást és a halál hosszú távú hatását.

Ó, Istenem, soha nem akartuk megmutatni a balesetet

– mondta a Variety-nek Peter Morgan, a The Crown alkotója.

Diana hercegné
Kép forrása: A korona / Netflix

Mindenkinek fontos volt ez a történet

Suzanne Mackie executive producer korábban arról is biztosította a nézőket, hogy Diana hercegné halálát „finoman” és „átgondoltan” fogják kezelni:

Nagyon óvatos, hosszú beszélgetések folytak arról, hogyan fogjuk csinálni. A végén a közönség fogja megítélni, de szerintem finoman, átgondoltan alkották újra. Elizabeth Debicki egy rendkívüli színésznő, és annyira megfontolt és figyelmes volt. Imádta Dianát. Mindannyiunk részéről hatalmas tisztelet övezi, remélem, ez nyilvánvaló.

Debickinek szintén megvoltak a saját prioritásai azzal kapcsolatban, hogyan közelítse meg Diana hercegné utolsó napjainak ábrázolását.

Számomra az egyik dolog, amit nagyon fontosnak éreztem – mivel tudjuk, hová vezet a történet -, hogy biztosítsuk, hogy valódi öröm, boldogság, könnyedség és valódi szórakozás legyen a vásznon. Ez volt igazán az a rész, amit úgy éreztem, hogy bizonyos értelemben irányíthatok, és ez lett az igazi fókusz

– mondta a Netflix Tudumnak adott interjújában.

Az utolsó évad első fele november 16-án debütál Netflixen.

Forrás: Huff Post

Borítókép forrása: A korona / Netflix