Barion Pixel Van, amit nem lehet eleget fogyasztani – 30 éves a S.Ö.R. – Coloré

Van, amit nem lehet eleget fogyasztani – 30 éves a S.Ö.R.

2024. 06. 09.

A S.Ö.R., azaz Shakespeare Összes Rövidítve nem is olyan rövid karriert futott be, hiszen immáron harminc éve, hogy bemutatták.

A Shakespeare Összes Rövidítve, avagy a S.Ö.R. három színész, Kálloy Molnár Péter, Gáspár András és Kálid Artúr háromszemélyes darabja, amit 1994-ben állítottak színpadra. A külföldi alapokon nyugvó előadás az elmúlt harminc év alatt igencsak kinőtte önmagát, annál is inkább, mert sok poént magyarítani kellett, így a készítők saját ötleteiket is belevitték a darabba, melynek számos eleme improvizációnak köszönhető.

S.Ö.R. a színpadon

Az előadás színháztörténeti rekorddal büszkélkedhet, ugyanis rendkívül ritka, hogy egy ilyen jellegű, prózai darab ekkora sikereket éljen meg, és harminc év után is telt házzal szerepeljen. A produkció több színpadot is megjárt, és az utóbbi hét évben a 6szín Teátrumban látható, ami a G.Ö.R.Cs-nek is helyet ad, mely során a Görögök Összes Regéi és Cselekedeteit láthatjuk.

A S.Ö.R. fiatalnak és idősnek egyaránt ajánlott, hiszen kiváló humorérzékkel mutatja be Shakespeare műveit, így ha még nem olvastuk őket akkor is élvezhetjük, és ha már olvastuk, akkor is.

A S.Ö.R. harminc éve megy, hiszen Shakespeare örök klasszikus marad / Kép forrása: 6szín Teátrum
A S.Ö.R. harminc éve megy, hiszen Shakespeare örök klasszikus marad / Kép forrása: 6szín Teátrum

A komplett Shakespeare-i mű bemutatása korántsem egyszerű mutatvány, de a színészek előadásról előadásra kísérletet tesznek rá, és mivel sokat rögtönöznek, minden egyes este másmilyen. Énekelnek, táncolnak és egymáson is nevetnek, és ami a legjobb, engedik, hogy mi is nevessünk rajtuk, sőt, élvezik is!

A színészek több európai országot is megjártak már a darabbal, így mondhatjuk, hogy a siker bizonyosan nemzetközi!

Nyitókép forrása: 6szín Teátrum

/szelavi/kultura/30-eves-a-s-o-r/