Barion Pixel Kiss V. Balázs 2024-es turnéjának egyik állomása máris teltház: ezt ígéri az illuzionista a Káprázatok Színházáról – Coloré

Kiss V. Balázs 2024-es turnéjának egyik állomása máris teltház: ezt ígéri az illuzionista a Káprázatok Színházáról

2024. 02. 25.

Pécs, Mosonmagyaróvár, Debrecen, Tatabánya, Budapest, és természetesen a szülővárosa, Kaposvár – ezekre a helyekre látogat el az ország egyik legismertebb illuzionistája, Kiss V. Balázs A Káprázat Színháza című turnéjával.

Az egyik állomás máris teltházas, Kiss V. Balázs pedig beavatott minket néhány kulisszatitokba. A vele készült miniinterjúnkban erről és persze néhány érdekes dologról is kérdeztük.

A bűvészkedés és az illuzionista szakma sokak fejében ugyanaz, de mégis nagy a különbség. Mesélsz erről?

Valójában ugyanazon a szakmáról van szó. Illuzionistának azt az előadót szokták nevezni, aki nagyobb, látványosabb színpadi illúziókkal operál. Személy szerint nagy rajongója vagyok az apróbb, testközeli mutatványoknak és az új előadásban ezeknek is jut szerep, de sokkal inkább a nagyobb kaliberű, látványosabb trükköket szeretném prezentálni.

Kiss V. Balázs
Forrás: Santos

Országos turnéra indulsz, ennyire nagy az érdeklődés Kiss V. Balázs iránt?

A bűvészet és az illúziók világa általánosan nagyon sok embert vonz és érdekel, korosztálytól függetlenül. Jelenleg úgy néz ki, hogy jelentős az érdeklődés a show után. Az egyik állomáson már teltházasak vagyunk, itt dupla előadást tartunk, de másik két helyszínünkön is már küszöbön a teltház.

Mi volt a tavalyi év legnagyobb dobása számodra, és mik a terveid idén? Lesz nagy megújulás?

Tavaly a fesztiválok nagyszínpadjai voltak a nagy dobás, ahol be lehetett bizonyítani, hogy az illúzióval körbeszőtt mutatványok sikeresek több száz, több ezer fős nézőközönség előtt is. Idén a nagy megújulás és nagy dobás pedig a Káprázat Színháza előadás lesz, amiben az eddigi legjobb és leglátványosabb mutatványaimat válogattuk össze egy egész estés előadásba.

Sokszor jutsz be backstage-ekbe a legnagyobb hírességekhez, ez hogy jött? Ki volt, aki a legjobban értékelte a trükköket, és mi volt a legviccesebb élményed?

Nemzetközi fellépők közül talán a Parov Stelar és Rag’n’Bone Man volt aki rendkívül érdeklődő volt és sikerült lenyűgözni. Hazaiak közül egyaránt jól fogadta a mutatványaimat, Azahriah, Desh, Dzsudló, a Mirror Glimpse, vagy akár a legutóbbi alkalommal a Margaret Island. A legszórakoztatóbb vendég egyértelműen a mai napig Desh volt, de ezt ti is láthatjátok ha megnézitek a velük készült epizódot!

Kiss V. Balázs
Forrás: Santos

Amikor bűvészkedsz, a közönséget is bevonod, vagy inkább csak egyedül vagy a színpadon? Mikre számíthatnak a műsorodban?

Az interakciót rendkívül fontosnak tartom egy illúzióshow-ban. Szeretem ha a nézők nem csak pusztán szemlélői, hanem aktív résztvevői a műsornak. Az előadásban szeretném megkísérelni, hogy egy kiválasztott nézőt lebegtetni fogok, illetve hogy különböző módon szinte minden mutatványba bevonjak egy-egy nézőt a közönségből.

A szülővárosod, Kapuvár mellett még 5 városban megfordulsz. Melyik állomásokat várod különösen, illetve miért pont ezeket a helyszíneket lőtted be?

A szülővárost nyilván a helyi kötődés miatt választottuk. A helyszíneket úgy határoztuk meg, hogy honnan érkezett a korábbi években legtöbbször megkeresés, hogy ellátogathatnánk hozzájuk egy produkcióval, mert nagy az érdeklődés a műsoromra. Így tavasszal Mosonmagyaróvár, Debrecen, Pécs, Tatabánya, Kapuvár és természetesen Budapest lesz soron! 

Kép forrása: Santos