Barion Pixel A régi valójában antik, klasszikus, az új pedig modern – trendek a lakásdekorációban (x) – Coloré

A régi valójában antik, klasszikus, az új pedig modern – trendek a lakásdekorációban (x)

2022. 07. 23.

Manapság a klasszikus és a modern irányzat a két leggyakoribb stílus, ami teret és helyet kap az otthonokban. Akad, aki szereti összekuszálni kicsit a szálakat a lakásdekorációban, így aztán egészen érdekes keveréke is létrejöhet mindannak, ami régi és új. Az biztos, hogy a díszítés, a csinosítgatás, a formálás folyamatos és egyáltalán nem ér véget azzal, hogy az utolsó bútordarabok a helyükre kerültek.

Nem kell azonnal nagy dolgokra gondolni!

Olyan érdekes, hogy sokan azért hőkölnek vissza a dekorációs kellékekhez kapcsolódva, mert azt gondolják, hogy akkor most aztán teljesen át kell variálniuk mindazt, amiről azt hitték, hogy egy darabig legalább a változatlanságában gyönyörködtet. Ám ez egy eléggé súlyos tévedés. Egyrészt semmi olyat nem „kell” átszabni, megreformálni, ami jelen formájában tetszetős.

Másrészt a dekorálás nem azt jelenti, hogy kő kövön nem marad és minden átalakul. Lehet, hogy „csak” egy organza kerül be pluszban a képbe, az is lehet, hogy egy szalag teszi fel az i-re a pontot. Azaz előfordulhat, hogy apróságokkal bővül tovább az otthoni repertoár. Egy-egy doboz vagy persely elhelyezése, vagy esetleg kidíszítése nem nagy dolog abban az értelemben, hogy nem foglal sok helyet. Ugyanakkor mivel külsőleg a változás azonnal észlelhető, így a hatás mégsem maradhat el, ami garantáltan befolyásolja az egész környezetet. Aztán persze, később, ha éppen úgy tűnik jónak, akár jelentősebb átalakítások is következhetnek. A lényeg mindenkor a könnyedség és az öröm, mert a dekorálás erről szól!

trend lakásdekoráció ewalds
Forrás: Ewalds.hu

Van, ami soha nem megy ki a divatból?

Igen. A gyertyatartókat összefoglaló kategória hallatán például sokan azt hiszik, hogy múlt századi kellékekről beszélünk. De erről szó nincsen! Ezek azok a kiegészítők, amik konkrétan képesek beragyogni a teret. Nem mindennapi közeget biztosítanak a fénynek, ez kétségtelen. Önmagukban is díszítő elemek, viszont ha a közrefogásukban még a gyertyalángok is égig törhetnek, akkor pláne kész is van az ellenállhatatlan csendélet, ami akár nap, mint nap megtapasztalható.