Barion Pixel Tippek a fullasztó nyári hőség és az éjszakai betolakodók serege ellen (X) – Coloré

Tippek a fullasztó nyári hőség és az éjszakai betolakodók serege ellen (X)

2022. 07. 25.

Mit tehetünk annak érdekében, hogy a nyári rekkenő hőség a lehető legkevésbé zavarja az otthon, pihenésre szánt perceinket? Nézzünk körül a tetőtér, azon belül is a tetőtéri ablakok környékén a Roto-val!

A nyári hőségben az emeleti, tetőtéri helyiségek felmelegedése még gyorsabb, mint az épület más részeiben azt tapasztaljuk. A tetőt érő hőség és direkt napfény könnyen zavaró tényezővé válhat, ezért érdemes tisztában lennünk azzal, milyen lehetőségeink vannak ezeknek az okos kivédésére. Ennek érdekében pedig hasznos kicsit jobban utánanézni annak, hogy funkció szerint milyen kiegészítő való kívülre, s milyen belülre.

Tetőtér hőség megelőzésére Roto Zfa 2 F25 Duo

Milyen szerepük van tehát a külső kiegészítőknek?

Valószínűleg kevesen gondolnak bele, hogy a külső, magas hőmérséklet ellen a külső rolók és redőnyök tudják nyújtani a legnagyobb segítséget. A redőnyök a meleg kint tartása mellett, szerkezetükből adódóan ráadásul fényzárást is biztosítanak, de ne feledkezzünk meg a kültéri rolókról se, melyeknek masszív, sűrű szövésű, műanyaggal bevont anyaguk hatékonyan véd a forró, nyári napsugarakkal szemben. Ez utóbbi kiegészítő manuális kivitelezése az egyik legköltséghatékonyabb, ugyanakkor időtálló megoldás rekkenő hőség ellen, mely még az ablaküveg felmelegedése előtt szűri a napsugarakat, e módon blokkolja a meleget.

A Roto külső rolói mindezek mellett kopásálló, az időjárás változékonyságainak ellenálló anyaggal rendelkeznek, tehát biztosak lehetünk abban, hogy hosszútávon fogják szolgálni kényelmünket. Mi több, a Roto arra a helyzetre is kínál megoldási lehetőséget, amennyiben nem akarjuk vagy nem tudjuk valami miatt manuálisan mozgatni, állítani a terméket: kényelmesebb opcióként elérhetők az elektromos kivitelezéssel készült változatok is. Jó tudni, hogy a Roto tetőablakok minden dőlési pozíciójukban használhatók a hozzájuk fejlesztett roló és redőnyszerkezetekkel. Miben más a redőny és melyik lehet hasznosabb nekünk?

Érdemes tisztázni, hogy a Roto kültéri rolók megszűrik a napfény mintegy 95%-át, ám a fényt magát kellő mértékben átengedik a tetőtéri helyiségekbe. Az esetben, ha a fényzárás is fontos pont számunkra, úgy a külső redőny az, ami dupla falú lamelláinak köszönhetően képes teljes fényzárásra. Mindemellett masszív szerkezetükkel felveszik a harcot a környezeti hatások ellen, ezért elmondható, hogy nagyszerűen helytállnak zaj- és hővédelem fronton is.

Roto redony

Beltéri árnyékolás a Roto-val

Nézzünk, milyen választási lehetőségeink vannak, ha a tetőtéri szoba sötétítése vagy árnyékolása a cél elsősorban. Belső kiegészítők terén nagyon színes palettáról válogathatunk, melyek remek hangulati elemei is tudnak lenni életterünknek. A Roto dekoratív, több színben elérhető harmonikaszerű pliszérolói finoman árnyékolják a belső teret, ám emellett maximális belátás elleni védelmet biztosítanak.

Hasonló módon lehet a segítségünkre az egy fokkal fixebb szerkezettel kivitelezett Standard roló termékvonal, mely a fény beengedésének szabályozása mellett három eltérő pozícióban rögzíthető a tetőablak keretre, szükség esetén pedig teleszkópos bottal is működtethető. Szintén hasznos kiegészítő tud lenni a sokak által kedvelt reluxa, mely szintén alkalmas a kíváncsi tekintetek kizárására, viszont a fény beengedését a lamellák dőlésszögének állításával szabadon és hatékonyan szabályozhatjuk használatával.

A Roto reluxái mindezek felett nedvesség- és páraállóak, így akár fürdőszobában is alkalmazhatóak. Van-e opciónk arra a helyzetre, amikor elegáns környezetbe keresünk megoldást a külső fények szabályozására? Természetesen van: a RotoQ exclusiv termékvonala. Amellett, hogy kifinomult árnyalatokból válogathatunk, a termék működtetése is egyszerűbb, illetve elektromos kivitelben elérhető okosotthon-biztos „smart home ready” funkcióval. Előfordulhat azonban, hogy nem csak az árnyékolás, hanem kifejezetten a sötétítés a cél, például, ha napközben van szükségünk pihentető alvásra.

A RotoQ fényzáró belső rolói – melyek használata ugyanolyan kényelmes és egyszerű, mint a többi, már említett Roto kiegészítőé – erre a célra lettek kitalálva: a szerkezet vezetősínének és az anyag fényzáró bevonatának köszönhetően teljes mértékben képes éjszakai hangulatot varázsolni, így biztosak lehetünk abban, hogy teljes nyugalomban tudunk majd délután is pihenni.

Exkluzív Belső Rolók

Szúnyoghálót tetőablakra? Na de hogyan?

A szúnyogháló, mint termék valószínűleg senkinek sem jelent újdonságot, de mi teszi a Roto megoldásait ebben a szegmensben is egyedivé? Tetőablakoknál sok esetben bosszúságot tud okozni az ablakok nyitási szöge és az abban elakadó, fix szúnyogháló esete. A Roto esetében a hála a káva belső oldalán kerül rögzítésre, maguk az ablakok pedig ennek a mélységét kihasználva billennek nyitás alkalmával.

Ennek értelmében úgy tudunk a nyári éjszakában friss levegőt engedni a szobánkba, hogy az ablak nyitását a háló semmilyen szinten nem akadályozza, viszont a szúnyogok és más bosszantó bogarak kint maradnak. Amennyiben pedig nappal szeretnénk a különféle bogarakat belső tereinktől távoltartani, úgy jó hír, hogy a Roto szúnyoghálók rendelhetők egy bizonyos Transpatec© elnevezésű könnyed szövettel, mely amellett, hogy szinte láthatatlan, 40%-kal jobb légáteresztő képességgel bír a hagyományos hálókhoz képest, továbbá

További információk a Roto hőség elleni kiegészítő megoldásairól:  Kiegészítők (rototetoablak.hu)