Barion Pixel Tegyük hangulatossá a gyerekszobát tapétával! (X) – Coloré

Tegyük hangulatossá a gyerekszobát tapétával! (X)

2024. 02. 19.

Mind közül az egyik legizgalmasabb projekt a gyerekszoba kialakítása, berendezése, melynek során bátran szabadjára engedhetjük a fantáziánkat, és akár egészen különleges dekorálási módszereket is alkalmazhatunk.

Az egyik legegyszerűbb technika, amivel nagyon egyedi hatást érhetünk el, nem más, mint a tapétázás. Egy jól megválasztott, a gyerekszoba stílusához, hangulatához tökéletesen passzoló tapétával szinte teljesen újjá tudjuk varázsolni a csemeténk birodalmát.

Ha nem tudjuk, hogy hol keresgéljünk, akkor érdemes megtekinteni a Bíborfesték Üzletház gyerektapéta kínálatát. Ott ugyanis nagyon széles választék áll a rendelkezésünkre, így szinte kizárt, hogy ne találnánk meg azt, amelyik minden tekintetben megfelelő.

Válasszunk gyerekszobába illő tapétákat!

Ami a tapéták kínálatát illeti, manapság már nagyon széles választék áll a rendelkezésünkre. Az elérhető termékek között vannak kifejezetten gyerekszobába illő változatok is – ezek között keregéljünk!

Színes, vidám minták, nagyváros, erdő állatai, híres mesefigurák, organikus vagy geometrikus formák. Nagyon sokféle minta és karakter jelenhet meg a gyerektapétákon, így legfeljebb csak a bőség zavara miatt fordulhat elő, hogy nem tudunk választani.

Ügyeljünk a színek hatására!

A színek akárcsak ránk, felnőttekre, a gyerekekre is hatással vannak, befolyásolják a hangulatukat, közérzetüket. A vidám, élénkebb színek serkentik a kreativitásukat, és koncentrációra, aktivitásra ösztönzik őket, míg a visszafogottabb, kissé “fakó” árnyalatok nyugalmat keltenek, és segítik őket a pihenésben.

A megfelelő gyerektapéta kiválasztásakor mindenképp gondoljuk át, hogy milyen hatást szeretnénk elérni, melyben a gyermekünk személyisége, aktivitási igénye is fontos szerepet játszhat.

Ha a csemeténk egy nyugodtabb, csendesebb gyerek, akkor válasszunk inkább a pasztell színekben tündöklő tapéták közül. Ha viszont aktív és pörgős, akkor lehetünk merészebbek, és dönthetünk egy olyan mellett, amin élénkebb színek jelennek meg.

Nem kell minden falat tapétával borítani

A lehetőségek tárháza szinte végtelen, csak a képzeletünk szabhat határt, hogy hova helyezzük fel az általunk választott tapétát. Beboríthatjuk vele mind a négy falat, de csinálhatjuk azt is, hogy csak bizonyos falfelületekre helyezzük fel, a többit pedig befestjük egy színben passzoló festékkel.

A tapétázás egy olyan dekorálási technika, amit mindannyian tudunk alkalmazni, még akkor is, ha korábban sosem csináltuk még, és semmilyen tapasztalatunk nincs benne. Mindig kövessük az általunk választott termék használati útmutatóját, és türelmesen végezzük el a műveleteket. Ha így teszünk, akkor nem fogunk tudni hibázni.

Ami pedig a tapétaválasztást illeti, keressünk kifejezetten gyerekszobába illő változatokat, melyeknek a színvilága passzol a már ott lévő bútorokhoz, lakberendezési tárgyakhoz.