Barion Pixel Te is új fürdőszobára vágysz? (X) – Coloré

Te is új fürdőszobára vágysz? (X)

2023. 10. 30.

Időről időre elkezd vágyni az ember valami új után. Igen, még az otthonában is. Mert bármennyire is szeretjük a lakásunk vagy a házunk minden egyes zugát, időnként belebújik az emberbe a kisördög, gondol egyet, és teljesen átvariálná az egészet.

Van, hogy csak egy-egy helyiséget érint a változás szele, van, hogy többhöz is legszívesebben hozzányúlnánk. Ma a fürdőszobát vesszük ilyen szempontból górcső alá. Belegondoltál már abba, hogy életed során legfeljebb 3-4 alkalommal újítasz fel fürdőszobát? Így aztán egy-egy új konstrukció akár 1-2-3 évtizeden át is szolgál majd téged. Éppen ezért érdemes komolyan venni.

Kadajto

Első a biztonság!

Amikor átgondolod, hogy hogyan és miként szeretnéd megváltoztatni a jelenlegi fürdőszobádat, akkor legyen elsődleges szempont a biztonság. Így például ha nem szeretnéd a meglévő kádadat kidobni, de szíved vágya egy zuhanykabin is, ellenben hely szűkében vagy, akkor máris van megoldás! Ha elolvasod az UDOOR fürdőkádajtó kádajtóval kapcsolatos kisokosát, akkor látni fogod, hogy pontosan erre van szükséged.

Mert hát milyen egy fürdőszoba kád nélkül? De közben meg milyen jól tud esni egy frissítő zuhany is? Szerencsére ezzel a kádajtó beépítéses megoldással egyikről sem kell lemondani.

Sőt, ha idős, gyermek vagy kutya is él a háztartásban, még jobban jöhet ez az opció, hiszen nagyobb biztonsággal tudnak besétálni a kádba, mint bemászni.

Utána jöhet az esztétikum!

Persze mindenki ezt szereti a legjobban: kiválasztani a kádat, a zuhanykabint, a bútorokat, a csempéket vagy a járólapokat. Valóban szebbnél szebb darabokat kínálnak a lakberendezési áruházak, nehéz nem gyönyörködni bennük órákon, napokon, heteken át.

Szerencsére a fent taglalt biztonságot nem kell feláldozni az esztétikum oltárán, és ez fordítva is igaz: attól, mert valami szép, még lehet biztonságos.

Így ha például úgy határoztál, hogy olyan klasszikusan elegáns hangulatot szeretnél megteremteni az otthoni fürdőszobában, mint amit a nyaralás során láttál abban az exkluzív hotelben, ahol megszálltál, akkor javasoljuk, hogy spanyol csempében gondolkozz.

Ez ugyanis olyan időtállóan nemes és olyan eleganciát sugall, amire egyik másik burkolat sem képes.

Természetesen fontos, hogy a többi részt is ehhez illesszük, így a spanyol csempén túl a járólap, a bútorok, a textilek és a lámpák is hasonló stílust kell, hogy képviseljenek.

Mindent tervezz meg alaposan!

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy egy-egy ilyen felújítás milyen fajsúlyos döntésekkel jár, hiszen évtizedekre alakítod ki azt a teret, ahol nap mint nap tisztálkodni, felfrissülni és ellazulni fogsz.

A kádajtóval nem nagyon fogsz tudni mellélőni, annál is inkább, mivel ez az újítás nem kerül sokba, ellenben nagyban emeli az otthonod értékét! Az pedig, hogy mindezt még pazar, elegáns környezet is tetézi, csak hab a tortán.