Barion Pixel Segítünk megtalálni a legjobb fürdőkádat (X) – Coloré

Segítünk megtalálni a legjobb fürdőkádat (X)

2023. 11. 04.

A fürdőkád a fürdőszoba középpontja, így a megfelelő típus és modell kiválasztása kulcsfontosságú akár új helyiség kialakításáról, akár felújításról van szó. Segítünk, ha funkcionálisan megfelelő, de unalmas változat helyett egy mutatós vagy tágasabb kialakítást szeretnél.

Nehéz egyszavas választ adni arra a kérdésre, hogy melyik a legjobb kádtípus, beépíthető vagy szabadonálló kádat válassz-e, milyen anyagból készüljön. A fürdőszoba mérete, stílusa is meghatározó, ahogyan a rendelkezésre álló költségvetés is. Cikkünk segít eligazodni a sokféle típus között, hogy a legjobbat találd meg.

Mikor ideális választás egy térben álló kád?

Ma már számtalan lehetőségünk van, ha kádat szeretnénk, a Mozaikkerámia kád kínálatában is különböző típusú, formájú, méretű és anyagú szaniter közül választhatod ki a neked tetszőt.

A hagyományos, beépített kádak helytakarékossági szempontok figyelembevételével születtek, ahogy a technológia megengedte a vezetékek falba rejtését. Azonban ezt megelőzően a lakótérbe helyezett fürdőhelyiségek megjelenésétől kezdve a dézsák és a szabadon álló kádak voltak elterjedtek.

Napjainkban ismét nagy divatja van a térbe állított kádaknak, ugyanis cseppnyi luxust csempésznek az otthonok intim helyiségébe, nagyvonalú térkihasználást tesznek lehetővé, és különféle típusaiknak köszönhetően minden stílusú helyiségbe illenek, amennyiben kellően nagy hely áll rendelkezésre. Ugyanis több helyet foglalnak, mint a falhoz épített kádak, és csak nagy térben mutatnak jól.

Egy hagyományos kád is lehet lenyűgöző

Amennyiben a szabadon álló kádhoz nincs elég hely, a beépített kádak közül is választhatsz hasonló megjelenésűt, ugyanis léteznek térben álló vagy falhoz rögzíthető változatok is.

Az egyenes kádak kis fürdőszobákba nagyszerű választást jelentenek, nagyobb helyiségekben pedig helytakarékosak, mivel a falhoz simulnak, és a helyiség egy vagy két sarkát foglalják el. Különböző méretekben kaphatók, így olyan változatot választhatsz, amely a helyiség méreteinek megfelelő. Gyermekes családokba, vagy örök romatikusoknak kétszemélyes kádak is rendelkezésre állnak.

Milyen anyagot válassz?

A kád anyaga befolyásolhatja azt, hogy hogyan kell ápolni, mennyire tartós, illetve azt is, hogy a víz mennyi ideig tartja meg a hőt, de a súlyra is hatással lehet.

Az akril széles körben használt megoldás, tartós és sokoldalú, egyszerűen ápolható és könnyű, ezért előnyös lehet fapadlós tetőterekbe is. Különböző formákban és színekben kapható. Kerülni kell azonban az olcsó változatokat, mivel azok könnyen karcolódnak, deformálódnak.

A kádak hagyományosan öntöttvasból készültek, azonban ma már kevés ilyet találni, mert bár nagyon strapabíró, tartós, de nehéz, és a beszerelése is kihívás lehet. A zománcozott lemezkádakban gyorsan kihűl a víz, és érintésre is hidegek, így ma már csak elvétve találni ilyeneket.