Barion Pixel Praktikus és többfunkciós házszámok (X) – Coloré

Praktikus és többfunkciós házszámok (X)

2024. 05. 08.

A házszámok jelentősége egyrészt abban rejlik, hogy segítségükkel könnyebben megtalálnak bennünket. Vannak olyan élethelyzetek, amikor ez kulcsfontosságú lehet. Nem beszélve arról, hogy kötelességünk jól láthatóvá tenni, hogy melyik utcában, mely szám alatt lakunk. Másrészt esztétikai szempontból sem elhanyagolhatók: megjelenésükkel színt vihetnek otthonunkba.

Ha nem csupán kipipálni szeretnéd ezt a kötelezettséget, akkor érdemes körülnézni, milyen lehetőségek kínálkoznak! Vannak például fa típusok vagy betonból készült számok is. De ha egy igazán különleges és tartós megoldásra vágysz, akkor böngészhetsz a Doordeco házszám kínálatában is. Itt üveghatású, műanyag termékeket találsz, melyek ellenállnak az időjárási viszontagságoknak is.

Törvény is előírja: házszámra szükség van!

50.000 Ft-tól akár 150.000 Ft bírsággal is sújtható az, aki nem tüntet fel házszámot az ingatlanán. De az is probléma, ha nem látható helyre teszi ki. Hogy miért van ilyen nagy jelentősége? Azért, mert baj esetén a mentők, tűzoltók, rendőrök könnyebben a helyszínre találnak. De ha csomagot vársz, a futárok számára is óriási könnyebbség, amikor egyértelmű és pontos a szállítási cím. Ha pedig vendégeket hívsz meg magadhoz, ők csak úgy fognak odatalálni, ha a házszámot meglátják.

Hogyan válassz házszámot?

Amikor keresgélsz, van néhány szempont, amit érdemes szem előtt tartani a házszámoknál. Az egyik ilyen a méret, ami befolyásolja a láthatóságot. Ha ugyanis kiteszed a számot, de azt senki nem veszi észre, akkor olyan, mintha nem is lenne. Másik lényegi kérdés az, hogy hová helyezed. Érdemes a kapura, a bejárati ajtóra, a postaláda környékére vagy egyéb olyan helyre rögzíteni, ami utcafrontól jól látható.

Nem elhanyagolandó az alapanyag sem. A hosszú élettartam, az időjárás-állóság a te dolgod is megkönnyíti. A dizájn is központi kérdés, mert sokat ronthat az otthonod összképén, ha stílusában nem illeszkedik hozzá a szám.

Egyedi megjelenésű házszámok

Ha már áldozol a házszámra, akkor az legyen olyan, amilyet te szeretnél!

  • Abban az esetben, ha a naturális irányzatok híve vagy, akkor választhatsz fa alapanyagot. Ez festhető, faragható is akár, így még inkább egyedivé tudod tenni. Ugyanakkor arra fel kell készülni, hogy ezeket a termékeket könnyebben kikezdi az idő. Vagyis a karbantartásra jobban oda kell majd figyelni.
  • Amennyiben az egyszerű, ipari formák vonzanak, a beton házszámok is szóba jöhetnek. Ezek inkább ridegek, így egy melegebb otthonhoz kevésbé illenek, de a tartósságuk garantált.
  • Manapság nagyon divatosak a vintage stílusú dizájnelemek. Ezek kicsit romantikusak, kicsit a múltat is idézik, és tökéletesen öltöztetik bármelyik ingatlant.

Ha a minimalista stílusjegyek jelennek meg leginkább nálatok és az egyszerű elegancia, akkor a már említett Doordeco termékei jól funkcionálnak. Ezeknél a házszámoknál kipipálhatod a tartósságot, a karbantartás mentességet és az egyszerű rögzítést is.