Barion Pixel Öltöztesd őszi díszbe a lakásodat a Möbelix segítségével! (x) – Coloré

Öltöztesd őszi díszbe a lakásodat a Möbelix segítségével! (x)

2023. 09. 29.

Szeptemberben lassanként színt vált a táj. Miért ne tehetne így a lakásunk is? Kisebb-nagyobb tárgyakkal gondoskodhatunk az őszi hangulatról, amiben a Möbelix van a segítségünkre!

Az ősz színei sokszor már augusztus vége felé elő-előbukkannak, ám nem minden esetben van ez így. Sokszor csak szeptember közepén jelennek meg az első sárguló levelek, és még bő egy-két hónapot kell várni arra, hogy az avar a lábunk alatt ropogjon. Bár a száradó levelek illatát nem tudjuk bevinni a lakásba, színeiket igen, amivel nemcsak szemeinknek, hanem lelkünknek is kedvezünk!

Őszi színek a lakásban

A narancssárga és a barna az évszak leggyakoribb színei, így ezeket érdemes gyűjtögetni magunk köré ahhoz, hogy kellemes hangulatot teremtsünk a négy fal között! A narancssárga gyógyító hatással bír, ugyanis kiváló ellenszer a depresszió, a rossz gondolatok és a pesszimizmus ellen. Jó hatással van a mellékvesékre, ráadásul e szín által energikusabbnak érezhetjük magunkat, így könnyebben nézünk szembe a kihívásokkal legyen szó otthoni vagy munkahelyi teendőkről. A barna a föld színét hozza közelebb hozzánk: mérsékelt használatával a lakberendezésben segít együttélni a természettel, és a körforgás részének érezni magunkat. Túlzásba azonban ne vigyük, ugyanis a túl sok barna negatív gondolatunkat ébreszthet bennünk!

11740006 01 M004

Az őszi színek a lakás bármely pontján megjelenhetnek akár egy jól kiválasztott textília vagy dekorelem dekorelem formájában is!

A korai sötétedést különböző gyertyákkal tehetjük hangulatosabbá. Ha a munka után egyetlen vágyunk, hogy bekuckózzunk a nappaliba egy könyvvel vagy egy filmmel, találhatunk az ősz és tél színeiben pompázó díszpárnát, ami nemcsak szép, hanem kiválóan megtámasztja a hátunkat. A narancssárgás-barnás árnyalatot akár a gyerekszobába is becsempészhetjük ezekkel az aranyos csillagos párnákkal, míg a nappali meleget egy kellemesen sárgás színű pléd biztosíthatja. A szezonális függönyünk is passzolhat színben az őszhöz: választhatunk egy kellemes árnyalatú sárgát vagy virágmintás, mégis színeiben őszt idéző darabot is.

A természetet egy természetes anyagokból készült őszi csokorral is közelebb hozhatjuk magunkhoz, de egy helyes kis makksapkát viselő kislány szobrocska is vidámságot csempészhet lakásunk bármely pontjára.

További őszi díszekért és tippekért kattints a Möbelix oldalára!