Barion Pixel Mi mindenre jó a PVC falpanel? (X) – Coloré

Mi mindenre jó a PVC falpanel? (X)

2024. 05. 11.

Felújítanánk, de se idő, se pénz nincs elég, hogy belevágjunk? Ismét csak halasztanunk kell a lakás dekorálását, miközben minden egyre rosszabbul és rosszabbul néz ki? Úgy érezzük, hogy egyre kevésbé tetszik az otthonunk?

A felújítás nehéz ügy, de vannak okos megoldások!

Ilyeneket találunk például a Fuchs Dekor Tapéta és Poszter Webáruház falburkolat kínálatában is, ahol 3D falpanelek, PVC falpanelek, polisztirol falpanelek, öntapadós 3D változatok is megtalálhatók. Gyakorlatilag bármelyik helyiséget leburkolhatjuk ezekkel, kezdve az előszobától, a hálóig, nappaliig, de a konyha és a fürdő is újjá, szebbé varázsolható velük.

Kopásálló festékkel kezelt, vízálló anyagú panelekről van szó, amelyek valósághűen utánozzák a hagyományos csempéket, burkolatokat. Erre azáltal válnak képessé, hogy dombornyomással gyártják őket, azaz nem csupán a 3 dimenzió látszatát keltik, hanem valóban 3 dimenziósak.

Hagyományos csempe vs. falpanel

Természetesen mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy milyen anyaggal, milyen költségvetéssel szeretné felújítani az otthonát, de ha nem szeretnénk szakembert hívni, akkor érdemes megfontolni a falpanelek alkalmazását, hiszen ezekkel saját kezűleg is boldogulhatunk.

Azt se feledjük, hogy nem szükséges hozzá a korábbi burkolatot elbontani, hiszen egyszerűen felragaszthatjuk a régi csempére is, ez pedig sokkal tisztább és gyorsabb munkafolyamatot tesz lehetővé. A mutatós elemekkel szép, modern, hangulatos belső tereket alakíthatunk ki, amelyek nemcsak a szemnek lesznek tetszetősek, hanem tartósak és strapabírók is, ezért hosszú időn át örömet fognak okozni nekünk.

A hagyományos csempézéshez képest tehát gyorsabban, olcsóbban és jóval kisebb felfordulással lehetünk túl a felújításon, miközben hasonlóan szép és hosszú élettartamú eredményt kapunk. Különféle felületeket utánozhatunk velük, mint amilyen a kő, a csempe, a tégla vagy a fa. Ellenálló a vízzel szemben, nem kopik, a tisztítása nedvesen és tisztítószerrel is lehetséges.

Hogyan találhatunk rá a tökéletes darabra?

Mindig alaposan fontoljuk meg, hogy hogyan fog passzolni az adott szobába az a dekor, amit kinéztünk magunknak. Vajon illeni fog az ott található színekhez? Mindegyik falat be akarjuk burkolni vele? Ha meghoztuk a döntést, fontos, hogy pontosan megmérjük a lefedni kívánt területet, mert annyi négyzetmétert kell majd rendelnünk a falpanelből, de ne felejtsünk el kalkulálni annyi plusz anyaggal, ami az illesztések miatt, illetve a sarkok fedésénél még ehhez kelleni fog.

Mindössze néhány eszközre lesz szükségünk a feladathoz, köztük vízmértékre, ceruzára, mérőszalagra. Legyünk gondosak az első panel felhelyezésénél, ne sajnáljuk az időt az aprólékos munkától, hiszen a többi panelt is ehhez fogjuk majd igazítani. Szerezzünk be emellé valamilyen vágóeszközt, akár egy olló is megfelelő lehet, valamint a ragasztót és a kinyomópisztolyt, ha nem öntapadó változat mellett döntöttünk.