Barion Pixel Melyik WPC teraszburkolatot válasszuk? (X) – Coloré

Melyik WPC teraszburkolatot válasszuk? (X)

2024. 05. 18.

Mindenki szeretné otthonába becsempészni a különféle színvilágokat, de csak kevés olyan burkolóanyag létezik, amely természetes hatást is kelt. A burkolatok igen széles választéka áll rendelkezésünkre, de fontos tudnunk, hogy melyik alapanyag az, ami a mi céljainknak megfelel.

A műanyag ereje és a fa szépsége a WPC teraszburkolatban egyaránt megtalálható

Ma már van olyan, az időjárási körülményeknek ellenálló teraszburkolat, amely magas minőséget is képvisel. A sérülékenység és a design szintén fontos értékkel bír, ezért a WPC tökéletes választás lehet. Ezek a burkolatok magukban hordozzák a hagyományos fa alapanyag minden szépségét, ellentétben a Thermowood anyaggal.

Miért nem érdemes a hagyományos fa burkolatot választani?

A fa alapanyagon sok esetben repedéseket találhatunk, amelyek tökéletesek arra, hogy a különféle gombák és rovarok is elszaporodjanak. A WPC esetében ettől nem kell tartani, hiszen esély sincsen arra, hogy a gombák és a rovarok megtelepedjenek. A speciális burkolat gyártása során műanyagot is felhasználnak, ezért sokkal strapabíróbb és tartósabb lesz a végtermék.

Milyen színek közül választhatunk?

A teraszburkolat számtalan színben elérhető. A mediterrán hangulatot és a természetes fa színeket kedvelők a Milk brown, Teak, Dark brown, Latte, Caramel, Mocca vagy a Coffee színeket választhatják. A szürke színek, azaz a hűvösebb tónusok közül az Anthracite, a Grey, a Silver vagy a Dark érhető el.

Vásárlás előtt át kell gondolni, hogy milyen bútorokat fogunk elhelyezni a teraszon, és ahhoz igazítani a színvilágot, hogy a kellő összhangot megteremtsük.

Mennyire egyszerű a megmunkálása?

Építkezéskor fontos szempont, hogy a felhasznált anyagok könnyen megmunkálhatók legyenek, így sokkal könnyebb lesz az építkezés. Az is döntő lehet, hogy mennyire igényli az anyag a speciális szerszámok használatát, amelyeket esetleg be kell szerezni, így az építési költségek emelkedésével is számolni kell. A Thermowood esetében a lefektetéshez speciális szerszámokra lesz szükség, így ezzel is érdemes kalkulálni. A WPC ezzel szemben igen könnyen kezelhető, hiszen csupán egy fűrészre lesz szükségünk ahhoz, hogy a pontos méretre levágjuk.

Mit érdemes tudni az alapanyagról?

Ez egy forradalmian új anyag, amely a fa és a műanyag keverékéből jött létre. Az alapanyag 60%-ban fát, körülbelül 30%-ban műanyagot és 10%-ban úgynevezett egyéb adalékanyagot tartalmaz. A kiváló szilárdságú burkolóanyag, éppen ezért sokkal tartósabb, mint a hagyományos fa. Jól ellenáll az időjárási viszontagságoknak, így nem kell tartanunk sem jégkártól, sem pedig attól, hogy a sok eső miatt elkorhad, hiszen tökéletesen vízálló. Nem tartalmaz semmilyen veszélyes anyagot, mint a metanol vagy a karbamid.

Akik éppen most fognak a teraszfelújításba, azoknak érdemes átgondolniuk, ennek a modern alapanyagnak a használatát, hiszen nagy sok bosszúságtól és felesleges munkától kímélhetik meg magukat.

/otthon/lakberendezes/melyik-wpc-teraszburkolatot-valasszuk-x/