Barion Pixel Lakásdekorációs irányzatok, amiket sokan trendinek gondolnak, pedig nagyon ósdik – Coloré

Lakásdekorációs irányzatok, amiket sokan trendinek gondolnak, pedig nagyon ósdik

2021. 03. 03.

Legjobb, ha ahogy a ruhákkal is teszed, a lakásdekorokból is időtálló darabokra ruházol be. Ha így is teszel, sajnos akkor is néha szükség lehet frissítésre, mert egyes darabok stílustalannak számíthatnak.

lakásdekor

Minden lakásnak megvan a maga romantikája, a szerethető bakikkal vagy épp nem túl stílusos pontjaival együtt. Nem könnyű olyan körülményeket biztosítani otthonodban, mintha egy lakberendezési magazinban élnél, és rettentő fárasztó folyton azt figyelni, mi számít menőnek, és mi nem, de ha csak arra odafigyelsz, hogy ne a legelavultabb irányzatok szerint legyen berendezve otthonod, akkor máris nyert ügyed van.

A függöny kötelező? Dehogy!

Sokak fejében él még az a téves elképzelés, hogy függöny nélkül nem lehet otthonos egy lakás, pedig nagyon is. Tévhit, hogy minden ablak függönyért kiált, a keskenyebb, hosszabb ablakokra és a minimalista, modern stílusban berendezett szobák ablakaira egyáltalán nem szükséges függönyt tenni. Az átlátszó függöny ódivatú, a színesek blokkolják a fényt, és feleslegesek, pláne, ha elég lakástextil van már a helyiségekben (plédek, díszpárnák, stb.)

Nézd csak meg, hogy semmi szükség ragaszkodni a függönyhöz:

lakberendezés

Egy helyről minden bútort? Nem-nem!

Évtizedekkel ezelőtt jellemzően egy helyről szerezte be mindenki az összes bútorát, hogy tökéletesen passzoljon a forma, a stílus és a szín. Manapság ez egyetlen dolgot sugall: azt, hogy nem volt kedved foglalkozni a keresgéléssel, és gyorsan akartad letudni a berendezést. Legyen egy alap színvilág, de fontos, hogy az igazán stílusos lakáshoz legalább két fajta textúrát és két árnyalatot érdemes használnod. Nyugodtan keverd az antikot a csúcsmodernnel, a vagányat az elegánssal, ha kiegészítik egymást a színek és a formák, akkor a végeredmény nem lesz túl hivalkodó vagy ízéstelen, a lényeg, hogy ne legyen egysíkú.

A pasztell fal már a múlté!

Még, hogy csak visszafogott, pasztell árnyalatokra illik festeni a falat… Szó sincs erről. A modern lakásokban akár sötétszürke vagy élénk, neonkék is lehet a fal, minden csak a képzeletedre van bízva. Bátran játssz a színekkel, kisérletezz anyagokkal, legyél merészebb tapétákkal, és ne feledd, ha sötétebb színeket használsz, bátran tegyél fel képeket és dekor elemeket a falra, hogy nagyobbnak, tágabbnak látszódjon tőle a helyiség.

A fehér plafon mára csak egy klisé

Nem véletlenül hívják a plafont az ötödik falnak, hiszen nem csak a sima függőleges falakon, hanem a vízszintesen is kiélheted a kreativitásodat. Ha a falaid sima fehérek, nyugodtan turbózd fel sötétebb színűre a plafont, sőt, akár mintás is lehet, vagy elhelyezhetsz rajta akár fa bevonatot is, vagy valamilyen díszes álmennyezetet.

lakasdekor

Idézetek a falon? Köszi, nem!

A 2000-es évek elején nagy divat volt idézeteket, motiváló bölcsességeket akasztani a falra poszterek, képek formájában. Ha nem szívesen keltenéd egy hotel vagy egy oktatóterem látszatát, akkor inkább pakold el ezeket az elemeket, mert 2021-ben már elcsépeltek, és nem is igazán a kifinomult stílust tükrözik. Hidd el, megjegyezted már eléggé a képek üzenetét, inkább valami egyedibbet, például egy szép fotót, festményt vagy más művészeti alkotást tegyél a faladra.

Borítókép forrása: Unsplash

/otthon/lakberendezes/lakasdekoracios-iranyzatok-amiket-sokan-trendinek-gondolnak-pedig-nagyon-osdik/