Barion Pixel Fotómontázs? Te is megtervezheted! (X) – Coloré

Fotómontázs? Te is megtervezheted! (X)

2023. 11. 13.

Vászonkép, vászonkép, vászonkép – mindenhol ezt halljuk. A modern lakásdekoráció világának szerves részét képezi a vászonkép is, mint dekorációs tárgy. A montázs pedig szintén különleges helyet foglal el az emberek szívében. A kettő egy lapon emlegetve igencsak jól hangzik. Miért ne választhatnánk a vászonképet fotómontázsból?

A következő cikkben néhány, a gyakorlatban is alkalmazható tippet szeretnénk megosztani veled, ha szeretnéd magad megtervezni álmaid montázsát.

Miért döntsünk a montázs mellett?

Egyszerűen azért, mert gyönyörű. Nincs is szebb annál, mint amikor egy komplex összeállítás képében tekinthetjük meg a legszebb emlékeinket. A Vászonkép Szalon minőségi vászonképeire például még garanciát is adnak, szóval igazából semmi nem szól a rendelés ellen. De mi szól a kollázs készítése mellett?

Vaszonkep Az Asztalon

Amikor van egy hatalmas falfelületünk, eldönthetjük, hogyan díszítjük fel; készíttetünk egy, az egész falat beborító vászonképet, vagy a kollázs mellett voksolunk. Nem könnyű döntést hozni, ám az talán a montázs mellett szól, hogy ebben az esetben nincs szükség az órákon át tartó gondolkodásra, hogy melyik képet válasszuk. A montázs legnagyobb előnye, hogy akár 60-100 kép is elfér rajta.

Abban az esetben is jó opció lehet a kollázs, amikor nem rendelkezünk elég nagy felbontású képekkel. A kollázson kis méretű képeket láthatunk majd, amelyek megfelelő minőségben jelennek meg a vásznon. Ezzel szemben, ha önálló vászonképeket szeretnénk, egy rossz minőségű fotóból nem biztos, hogy tetszeni fog a végeredmény.

A tervezés előtt tudjuk, mit akarunk!

Érdemes már valamilyen elképzeléssel elindulni ezen az úton. Azt sem árt tudni, hogy a montázs vagy a mozaik összeállítás a szimpatikusabb számunkra. Míg a montázson több önálló kép van egymás mellett, addig a mozaik esetében sok kicsi fotó ad ki egy nagy képet.

Amennyiben ezt eldöntöttük, jöhet a rendelés! Bízhatjuk a tervezést a gyártóra, ami plusz költségekkel jár. Ők küldenek nekünk egy látványtervet és utána kezdik el a gyártást.

Természetesen nem kötelező átpasszolni másnak a folyamat izgalmas részét, hiszen mi magunk is megtervezhetjük a saját montázsunkat.

Online is tervezhetünk

Van olyan oldal, amelyen jó minőségben tudunk montázst összerakni és lementeni. Nagyon sok beállítás, sablon és effekt közül választhatunk és az sem utolsó, hogy rendkívül gyors, nem kell hozzá a flash player bővítmény sem.

Ha 100 képpel szeretnénk dolgozni, akkor ez nem a legjobb opció, ilyenkor érdemes a gyártók segítségét kérni. De ha van mondjuk 15-20 fotó, amelyeket vászonképre szeretnénk tenni, akkor tökéletes ez a felület. Ráadásul az interneten még videós segítséget is kapunk az oldal használatához.

Nincs még egy ilyen egyedi vászonkép, mint amilyen a montázs, ezért bátran ajánljuk mindenkinek, hogy rendeljen magának egy különleges darabot.